Ondernemer par excellence Ronny Verhelst wordt sterke man bij KV Kortrijk

KORTRIJK - Joseph Allijns geeft na negentien jaar voorzitterschap de fakkel door bij KV Kortrijk. Allijns, beroepsadvocaat, wordt opgevolgd door een ondernemer pur sang in de persoon van de 57-jarige Ronny Verhelst.

Joseph Allijns heeft beslist om zijn mandaat neer te leggen als voorzitter van de raad van bestuur van KV Kortrijk. De beslissing werd ingegeven uit persoonlijke overwegingen. “Na 19 jaar voorzitterschap is de tijd gekomen om de fakkel door te geven in het belang van de club”, aldus Joseph Allijns.

Ronny Verhelst neemt met onmiddellijke ingang het mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van KV Kortrijk op. Ronny Verhelst (57 jaar) is een geboren Kortrijkzaan en zijn loopbaan tekende zich af in de telecom -en mediasector. Hij was, samen met anderen, onder andere een pionier op het gebied van digitale televisie en mobiele diensten bij Telenet, Canal + (Prime) en Tele Columbus (Duitsland). Momenteel is hij nog steeds actief als investeerder en voorzitter bij gelijkaardige bedrijven in Nederland, Malta en Frankrijk.

“Het is een fantastische uitdaging om verder te mogen bouwen op de stevige fundamenten van deze mooie club", aldus Verhelst. "Een club met enorm veel potentieel, dankzij de sterke basis die gelegd werd onder leiding van mijn voorganger. Mijn geloof is groot om verder te kunnen groeien en eigen accenten te leggen, waardoor we deze club nog beter kunnen maken. Ik kijk er naar uit om spoedig gesprekken aan te knopen met supporters, sponsors, medewerkers, kortom met iedereen die KV Kortrijk een warm hart toedraagt. Zij zijn uiteindelijk KV Kortrijk, om hen draait het, en ik hoop om samen met hen te kunnen werken aan een mooie toekomst voor KVK.”
In 2012 en 2013 was Ronny Verhelst ook al voorzitter van de Jupiler Pro League. Hij volgde toen Ivan De Witte op. Een mandaat dat hij noodgedwongen moest neerleggen, omdat hij zijn taak als bestuurslid bij Tele Columbus opnieuw diende op te nemen.

Ervaring zat

Matthias Leterme, algemeen manager van KV Kortrijk, heeft niets dan lof voor Joseph Allijns en verwelkomt gelijktijdig zijn opvolger. "We zijn als club verheugd dat het werk van Joseph zal verdergezet worden door Ronny Verhelst", aldus Leterme. "Iemand met een schat aan ervaring in de internationale bedrijfswereld. Niet zelden pionier bij de bedrijven waar hij actief was, dynamisch en innovatief in de invulling van zijn mandaten. Hij combineert dit met een stevige portie ervaring in de voetbalwereld en hij belichaamt de belangrijke lokale verankering. Ik ben overtuigd dat zijn inbreng zeer waardevol zal zijn voor KV Kortrijk en al haar stakeholders. Ik kijk er naar uit om
samen met Ronny de groei van KV Kortrijk te bestendigen.”