Nieuws West-Vlaanderen Onderzoekscentrum agro & voeding komt naar Kortrijk

Onderzoekscentrum agro & voeding komt naar Kortrijk

Onderzoekscentrum agro & voeding komt naar Kortrijk

KORTRIJK – Maar liefst 7,5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de uitbouw van een onderzoekscentrum rond agro- en voedingsindustrie in Kortrijk. Het onderzoek zal zich toespitsen op verwerkingsprocessen van aardappelen, groenten, energie- en watermanagement in de voedingsindustrie. Het centrum (VEG-i-TEC) wordt gebouwd en beheerd door de UGent en komt in de Graaf Karel de Goedelaan.

De Vlaamse Regering besliste om via eigen en Europese middelen voor de helft van de investeringen in te staan. In de praktijk zal de Vlaamse overheid bijna 4 miljoen euro, of ruim de helft, investeren in een hoog aangeschreven onderzoekscentrum. Het moet de ontwikkeling van Kortrijk als economische hoofdstad van West-Vlaanderen alleen maar versterken. “Bovendien is het een extra troef voor onze stad om getalenteerde mensen aan te trekken en hier te houden” zegt politicus Axel Ronse die uit Kortrijk afkomstig is en zetelt in het Vlaams parlement.
Kelly Detavernier, schepen van onderwijs van de Stad Kortrijk, kan moeilijk anders dan gelukkig zijn: “In talrijke projecten zetten we partnerships op met onze onderwijsinstellingen zoals in Hangar K, onze incubator en accelerator op Kortrijk Weide. Dat VEG-i-TEC nu naar Kortrijk komt met steun van de Vlaamse Regering, is een sterke meerwaarde voor onze stad en een bijkomende katalysator voor de ondernemende dynamiek die er in onze stad heerst.”
Minister Muyters beklemtoont dat Vlaanderen één van de meest innovatieve regio’s in Europa wil blijven. Samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen om innovatieve producten en processen te ontwikkelen en te vermarkten, is daarom essentieel. “Met de cofinanciering van VEG-i-TEC ondersteunen we deze samenwerking in de ruime agro-voedingsindustrie”, aldus nog Muyters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.