Nieuws West-Vlaanderen Out of Office met Bert De Clerck (Wijnen De Clerck): “Bergen en wijnen met het gezin.”

Out of Office met Bert De Clerck (Wijnen De Clerck): “Bergen en wijnen met het gezin.”

Out of Office met Bert De Clerck (Wijnen De Clerck): “Bergen en wijnen met het gezin.”

KORTRIJK – In de vakantiemaanden vragen we West-Vlaamse ondernemers wat hun vakantieplannen zijn en hoe ze de kalmere maanden beleven. Vandaag Bert De Clerck van Wijnen De Clerck in Kortrijk. 

-Hoe ziet uw vakantie er dit jaar uit?

-Bert De Clerck: De zomervakantie breng ik liefst door met het gezin. Elk jaar zoeken we een aantal leuke bestemmingen waar we kunnen genieten van de natuur, gastronomie en cultuur. Laat het nu toch lukken dat dit deze drie zaken meestal te vinden zijn in de nabijheid van wijnregio’s.  Dit jaar zijn we gestart in Saint-Emilion waar we Wout Van Aert als eerste hebben zien aankomen in de individuele tijdrit. Vervolgens zijn we doorgereisd naar de Picos de Europa aan de Costa Verde (Asturias) in Spanje. Een ongelofelijk mooi nationaal park waar we elke dag zijn gaan stappen. Eindigen doen we met een bezoek in de Rioja bij onze leverancier Muga. Ideaal om de regio eens op een rustige manier te verkennen.

-Wat is een ideale vakantiedag?

-De dag starten met een goed ontbijt, picknick klaar maken, bergschoenen aan en vertrekken voor een dagtocht in de natuur. En dan ’s avonds thuis komen, douchen, propere kleren aan en goed gaan eten. Erg belangrijk dat het restaurant reeds op voorhand vast ligt en beschikt over een mooie wijnkaart.

-Wat is uw droombestemming?

-Een roadtrip doorheen het middenstuk van Chili met ons gezin. De Carretera Austral is een weg van ongeveer duizend kilometer langs meren, vulkanen, gletsjers en fjorden. Een stukje ongerepte natuur.

-Heb je enkele leuke adresjes dicht bij huis?

-Ik ben een grote fan van de Westhoek en de regio rondom Ieper. Een bezoek aan de verschillende locaties die ons herinneren aan WO I moet je eens gedaan hebben met een goede en gepassioneerde gids. Ongelooflijk hoe je vervolgens massa’s details ziet als je er rond loopt, fietst of rijdt. Natuurlijk zijn er intussen ook de wijngaarden waar West-Vlaamse topwijnen worden gemaakt waar we allen fier op mogen zijn.

-Welk boek neemt u door op vakantie?

-Ik neem er steeds verschillende mee uit angst dat ik niet blij zal zijn met mijn keuze. Nu is het ‘Het Yacoubian’ van Alaska al Aswani geworden. Leuk boek over de Egyptische maatschappij.

-Wie zou u tijdens uw vakantie toevallig eens willen ontmoeten?

-Eigenlijk niemand specifiek. Het doet eens deugd om de tijd ten volle met mijn echtgenote en mijn twee zonen door te brengen. Een toevallige ontmoeting met gelijkgezinden kan wel aangenaam zijn zolang we elkaar de vrijheid blijven gunnen.

-Leest u mails tijdens de vakantieweken of beantwoordt u nog alle oproepen?

-In beperkte mate. De wijnhandel blijft wel open en is steeds iemand van de familie aanwezig om op te volgen. Verder heb ik het geluk en ben ik bijzonder dankbaar dat ik kan rekenen op een fantastisch team dat alles zeer goed opvolgt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.