Nieuws West-Vlaanderen Out of Office met Frederic Bulcaen: “Als ik maar kan sporten.”

Out of Office met Frederic Bulcaen: “Als ik maar kan sporten.”

Out of Office met Frederic Bulcaen: “Als ik maar kan sporten.”

BEVEREN-LEIE – In de vakantiemaanden vragen we West-Vlaamse ondernemers wat hun vakantieplannen zijn en hoe ze de kalmere meenden beleven. Vandaag Frederic Bulcaen, de sterke man achter de bedrijven Typhoon en Urban Crop Solutions.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Frederic Bulcaen: Ik heb niet echt het geduld om naar concerten te gaan van 1 artiest of 1 groep. Geef me maar een festival met meerdere artiesten. Liefst een festival met veel sfeer en ambiance.

Waar zou je een toerist naar toe sturen die in jouw regio iets moois wil ontdekken?
Dat varieert van waar de toerist komt. Ik heb ooit een Arabier meegenomen naar een jumping event in Waregem en dat vond hij fantastisch. Buitenlandse zakencontacten laat ik graag overnachten in het Kortrijkse hotel Damier vanwege zijn rijke geschiedenis.

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we dan de meeste kans dat we je zullen aantreffen?
Ergens op een golfcourse en dan liefst in Spanje, of op een gezellig terras met vrienden. Eigenlijk zou ik willen zeggen: ergens waar ik aan het sporten ben. Maar dit lukt me te weinig in het verlof en ‘golf’ vind ik niet echt een actieve sport, maar wel een leuke hobby. Na het verlof zal ik hopelijk terug starten met amateurvoetbal.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?
Aan onze Vlaamse kust met zicht op zee en met een groot terras en een goed gevulde wijnfrigo.

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wil verdienen?
Vereenvoudiging van onze overheidsstructuren en regelgeving. Ik ken niemand die hiertegen is maar toch verandert er niets in de praktijk.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Mocht er mij iemand ‘tijd’ cadeau kunnen doen, dan graag zodat ik nog meer dromen kan realiseren.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
Ik zou wel eens zangles willen volgen. Ik denk dat er velen dit zullen toejuichen mocht ik dit ooit doen. Verder heb ik me bijna eens ingeschreven voor een cursus industriële archeologie. Ik zou meer willen weten over industrieel erfgoed in Vlaanderen en Wallonië.

Met welke ondernemer (M/V) zou je een Blind Date (Bizz) wel zien zitten?
Met Marc Coucke wil ik wel eens op stap gaan. Ik ben benieuwd naar de beweegredenen van enkele van zijn keuzes en ik denk dat hij ook wel levensgenieter is, dus dit lijkt me wel een leuke date.

Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?
Naast mijn echtgenote en mijn ouders heb ik veel te danken aan Eric Derycke met betrekking tot enkele studiekeuzes. Ik denk ook aan enkele partners van Deloitte die me veel kansen en inzichten hebben gegeven die me dagelijks nog goed van pas komen. Finaal mag ik niet vergeten mijn vennoot bij Typhoon Kris Devidt te vermelden met wie ik een uitstekende tandem vorm.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.