Out of office met Jacques Delfosse (DTO Fashion): “Ergens in de Middellandse Zee voor anker gaan, slaat alles.”

KORTRIJK - Tijdens de zomerweken lanceren we een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers geven antwoorden op een reeks 'andere' vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest, toch? Vandaag de West-Vlaamse ondernemer Jacques Delfosse van het Kortrijkse maar wereldwijd actieve textiel trading bedrijf DTO Fashion.-Hoe ziet uw vakantie er dit jaar uit ?

-Zonnig, Belgisch, gevarieerd en nog altijd gemengd met werk.

-Wat is een ideale vakantiedag?

-Niet té lang slapen, alles op eigen ritme, no stress vooral. Verder: wandelen, fietsen, golven, zwemmen, boek of kranten en magazines lezen, nu en dan eens een restaurantje of een terrasje.

-Checkt u de mails of andere soortgelijke bronnen tijdens de vakantie? Of gaat u volledig offline?

-Ik blijf altijd connected en informed. Als ondernemer moet je altijd alert blijven. Zeker nu. Corona heeft allicht nog een aantal slechte verrassingen in petto, en hopelijk ook toch nog voldoende opportuniteiten.

-Wat is uw absolute favoriete reisbestemming?

-Mallorca. Palma is een fantastische stad, die wel eens wordt vergeleken met het Barcelona van de jaren zeventig. De stad heeft een prachtige haven en marina's. De zee is er letterlijk en figuurlijk een verademing. Ik ga er graag met de boot varen.

-Heeft u favoriete plaatsen dicht bij huis?

-De Belgische westkust heeft alles en is onuitputtelijk. Ik ga graag naar Nieuwpoort en naar de lokale yachtclub KYCN waar ook veel ondernemers komen. Ook het hinterland is er meer dan de moeite waard: Lampernisse, Mannekensvere,  Lo...

-Wat is uw ultieme guilty pleasure?

-Ergens in de Middellandse Zee voor anker gaan en er overnachten. Ultiem gevoel maar not guilty.

-Welk boek trekt deze zomer uw bijzondere aandacht?

-Ik zou graag nog eens Grisham (opnieuw) lezen.

-Tot slot: een goede raad voor de politiek?

-Visie en daadkracht tonen, daar gaat het om. Politici moeten minder rekenen, en meer aan het algemeen belang denken. Eerder dan bang te zijn om macht te verliezen. Wat Cathy Berx gedaan heeft, vond ik merkwaardig en een verademing: uit het niets en dankzij vastberadenheid zaken gedaan krijgen. Politici moeten beoordeeld worden op wat ze daadwerkelijk realiseren en niet op hun (schijn)vertoningen.