Xavier Vanneste

Out of Office met Xavier Vanneste:”Golfen in West-Vlaanderen en zeilen in Zweden.”

BRUGGE - In de vakantiemaanden vragen we West-Vlaamse ondernemers wat hun vakantieplannen zijn en hoe ze de kalmere weken beleven. Vandaag Xavier Vanneste van de Brugse brouwerij De Halve Maan.

-Hoe ziet uw vakantie er dit jaar uit?

-Xavier Vanneste: Zowat hetzelfde als andere jaren. In de zomermaanden neem ik traditioneel weinig vakantie, of het zou een verlengd weekend moeten zijn dichtbij huis. Geef me maar wat zeil- en golfplezier. In augustus trek ik wel nog een week naar Zweden waar ik ga meedoen aan een internationale zeilwedstrijd, en aansluitend nog enkele dagen rondreizen met mijn vriendin die achter komt.

-Wat is een ideale vakantiedag?

-De dag mag starten met een ochtendloopje van een uurtje bij het krieken van de dag. Vervolgens lees ik graag rustig wat kranten met zicht op zee. Aansluitend ga ik voor sport: wandelen, zeilen of en partijtje golf. Om de dag af te sluiten met vrienden bij een goede en lange aperitief en aansluitend een lekker diner. Meer moet dat niet zijn.

-Wat is uw ideale droombestemming? Waar gaat de reis naar toe als u mag kiezen?

-(denkt lang na) Geef mij maar Italië met zijn unieke pracht, cultuur en zijn lekkere keuken.

-Heb je enkele leuke adresjes dicht bij huis? Verborgen toeristische spots of een aan te raden horeca adres?

-Over de horeca zal ik me niet uitspreken, kwestie van niemand jaloers te maken. Ik zou zeggen: laat u verrassen door de horeca, er zijn genoeg aanraders te vinden. En wat een bijzondere spot betreft, denk ik spontaan aan de ondergaande zon op een of andere golfcourt. Weinig zaken kunnen me zo beroeren.

-Welk boek neemt u straks door tijdens uw vakantie?

-Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis. Ik denk dus aan de biografie van Leopold II, een boek van Johan Op de Beeck

-Wie zou u tijdens uw vakantie toevallig eens willen ontmoeten?

-Richard Branson heb ik ooit ontmoet, dus hij niet meer. Nu mag het Elon Musk zijn. Zijn genialiteit en zijn visionaire aanpak spreken me danig aan.

-Leest u nog uw mails tijdens de vakantieweken of beantwoordt u nog alle oproepen? Blijft u met andere woorden continu bereikbaar?

-Ik blijf altijd bereikbaar voor mijn key medewerkers. Dat vind ik niet meer dan normaal. Voor de rest ga ik niet permanent mijn maibox checken. Vakantie nemen is ook afstand nemen, toch?