Nieuws West-Vlaanderen Partners in Accountancy (PIA) en Filip Balcaen (Baltisse) maken samen een droomreis door het ondernemersland

Partners in Accountancy (PIA) en Filip Balcaen (Baltisse) maken samen een droomreis door het ondernemersland

Partners in Accountancy (PIA) en Filip Balcaen (Baltisse) maken samen een droomreis door het ondernemersland

RUMBEKE – Ongeveer een jaar terug, ging Partners in Accountancy, de groep van 23 onafhankelijke accountancy kantoren, in zee met Baltisse, de family office van Filip Balcaen. Onder meer dankzij dit partnership in een sterk consoliderende markt, is Partners in Accountancy inmiddels gegroeid naar een groep van 400 medewerkers met een brede spreiding over Vlaanderen en Brussel. Zo komt de West-Vlaamse groep binnen in de top 5 accountantsgroepen van België (met uitzondering van de Big4). Filip Balcaen zelf heeft het over een mooie droomreis. Partners in Accountancy werd begin 2012 opgericht door Steven Brouckaert.

Volgens Steven Brouckaert kent de sector momenteel een zeer sterke consolidatie, mee aangevuurd door de nood aan een centrale aanpak van de belangrijke vraagstukken inzake digitalisatie, HR en advisory. “Met Partners in Accountancy kunnen wij evenveel inspanningen leveren als onze concurrenten, maar met behoud van ons DNA, wat ons sterk maakt, het behoud van de lokale organisatie, look & feel”, aldus Brouckaert. “De instap van Baltisse heeft onze groep vleugels gegeven, zowel op financieel vlak als op managementinzichten. Met de snelheid waarbij onze markt consolideert, hadden wij nood aan een solide partner, waarmee wij op een gezonde manier konden groeien én investeren op vlak van HR en digitalisatie. Op dit vlak maakt Baltisse mee het verschil, door werkelijk na te denken en te investeren voor de lange termijn.

Ingeloste verwachtingen

“Partners in Accountancy lost verwachtingen volledig in”, aldus investeerder Filip Balcaen. “Toen wij een goed jaar geleden in dit verhaal zijn gestapt waren wij ervan overtuigd dat Partners In Accountancy de beste kaarten had om zelfstandige accountantskantoren te ondersteunen in een sector in volle transformatie. Dat is correct gebleken. Enerzijds hebben er zich, sinds onze instap, meer dan tien kantoren bij de groep hebben aangesloten. Anderzijds hebben ook de originele’kantoren hun wendbaarheid en ondernemerschap getoond, zowel tijdens de coronacrisis als in de verdere uitbouw van de groep. Partners in Accountancy heeft de steile verwachtingen tot hiertoe meer dan ingelost. Baltisse wil Partners In Accountancy verder ondersteunen om de referentie te worden in België. Die groei is cruciaal om voldoende schaal te hebben. Het laat Partners In Accountancy ook toe om te investeren in de beste mensen en in performante tools om aan zijn klanten de dienstverlening te kunnen geven die hen ontzorgt en in staat stelt hun onderneming te laten bloeien. Enkel zo kunnen we het lange termijn doel waarmaken. Er zijn dus nog stappen te zetten in de komende jaren, en daar ondersteunen wij het management graag mee. De reis die wij daarbij gezamenlijk afleggen is misschien nog wel interessanter dan de bestemming.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.