Nieuws West-Vlaanderen Pascal Vanhalst betrekt meer en meer zijn kinderen bij zijn succesrijk ondernemerschap

Pascal Vanhalst betrekt meer en meer zijn kinderen bij zijn succesrijk ondernemerschap

Pascal Vanhalst betrekt meer en meer zijn kinderen bij zijn succesrijk ondernemerschap

WAREGEM – Pascal Vanhalst, de succesrijke grand cru financier en ondernemer uit Waregem, betrekt meer en meer zijn kinderen in zijn verhaal. Zowel operationeel als juridisch tekent Vanhalst (52) voor een waardige en belegen toekomstvisie op de lange termijn. Pascal Vanhalst verkocht een tijd terug zijn 50 % participatie in heftruckspecialist TVH voor 1,5 miljard euro. Dat is meteen ook de waarde van Pava Holding. Een deel van dat vermogen herinvesteerde Vanhalst al in vijf andere industriële bedrijven (Abriso-Jiffy, Resilux, Crombé Wijnen, het Duitse Suspa en het Nederlandse ConDoor).  

De Waregemse ondernemer Pascal Vanhalst heeft het patrimonium van zijn familiale Pava Holding verdeeld over zijn drie kinderen Frédéric, Olivier en Margaux. Hij doet dat door drie nieuwe holdings af te splitsen van Pava en zijn kinderen elk één derde van de aandelen in blote eigendom te geven. Hijzelf behoudt het vruchtgebruik van de aandelen. Het nieuws is afkomstig van de website De Rijkste Belgen, en wordt bevestigd.

Inmiddels heeft de succesrijke, terecht discrete en in zijn vriendenkring ook erg gewaardeerde Waregemse  ondernemer ook juridisch de zaken vereenvoudigd. De uit Luxemburg gerepatrieerde holding Quva Invest slorpt de Belgische holding Quva op. De naam Quva staat voor het echtpaar Pascal Vanhalst en Kathy Quidousse. Frelon, Contigus en Eunoia Holding zijn de namen van de drie nieuwe holdings die Vanhalst oprichtte voor zijn kinderen.

Elk van de drie kinderen Frédéric, Olivier en Margaux verkrijgt hiermee potentieel de eigendom over 500 miljoen euro activa. Margaux Vanhalst (22) is operationeel actief bij Crombé Wines, waar vader Pascal de meerderheid verwierf. Frédéric (25) is actief binnen Quva.

foto: De Rijkste Belgen/De Tijd

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.