Pascal Vanhalst investeert in jonge private equity speler Strada Partners

WAREGEM - De Waregemse investeerder Pascal Vanhalst is een van medeoprichters en een van de belangrijke geldschieters achter het nieuwe investeringsfonds Strada Partners. Er wordt niet gezegd voor hoeveel hij instapt. Strada Partners is een nieuwe private equity speler, een initiatief van Matthias Vandepitte en Bart Wouters, twee durfkapitalisten met een lange ervaring en staat van verdienste in de sector.

Vanhalst investeert in Strada via zijn vehikel Quva. Hoeveel Quva op tafel legt, is niet bekend, maar het zou gaan om een cruciale inbreng. Quva heeft nog participaties in andere investeringsfondsen, maar die zijn minder omvangrijk.

Het nieuws over de instap van Vanhalst is afkomstig van de krant De Tijd. Strada wil volgens plan 150 miljoen euro vergaren om te investeren in software- en healthcarebedrijven alsook in bedrijven uit de dienstensector met een technologische component. Europa is de speeltuin van Strada. Het private equity bedrijf Strada haalde in een eerste fase al 85 miljoen euro op. Dat geld komt voornamelijk van privé investeerders uit het netwerk van de twee managers.

Eigen strategie

Strada Partners bouwt aan een eigen strategie. Het wil een geconcentreerde investeringsportefeuille uitwerken met bedrijven die ze op de lange termijn kan ondersteunen om te groeien op pan-Europees niveau. Relevante investeringen van het team in de software sector omvatten onder meer TobaHR Solutions, Efficy, Odin Groep, Sigma Conso, Carbon+Alt+Delete, huapii, Piesync, Dobco en Trendminer.

Naast de thuisbasis Antwerpen heeft Strada Partners ook al kantoren in Parijs en Amsterdam.