Nieuws West-Vlaanderen Pascal Vanhalst (TVH) koopt meerderheid in Abriso-Jiffy

Pascal Vanhalst (TVH) koopt meerderheid in Abriso-Jiffy

Pascal Vanhalst (TVH) koopt meerderheid in Abriso-Jiffy

ANZEGEM – Het innovatieve Anzegemse verpakkingbedrijf Abriso-Jiffy, Europees martktleider in  zijn sector, komt terecht in handen van Pascal Vanhalst. Een West-Vlaamse investering dus in een West-Vlaams bedrijf. Abriso-Jiffy, een Belgisch-Italiaanse joint venture, is het geesteskind van Jan Dejonghe (ex-Pinguin). Het bedrijf miste vorig jaar op een haar na (Stow ging met de hoogste eer lopen) de titel Onderneming van het Jaar.     

Het nieuws over de blijde intrede van Pascal Vanhalst, is afkomstig van de krant De Tijd. Pascal Vanhalst investeert in Abriso-Jiffy via zijn vennootschap Quva, die wel meer pijlen op zijn boog heeft staan. Quva is als aandeelhouder ook nog altijd bij Mateco (100 procent) TVH Parts (40 procent) en bij TVH Equipment (50 procent). Daarnaast zijn er ook nog participaties in het Duitse Suspa (producent van gasveren voor huishoudtoestellen).

Pascal Vanhalst, die afgeschilderd wordt als een discrete investeerder, neemt de absolute meerderheid in Abriso-Jiffy. Jan Dejonghe zou aan boord blijven als bestuurder in een minderheidspositie en ook als voorzitter van de raad van bestuur in opvolging van Patrick Lecluyse (ex-Betafence, ex-Beaulieu). Dejonghe is sinds kort niet langer operationeel in een uitvoerende taak. Hij gaf de fakkel van CEO eerder dit jaar door aan Jean-Baptiste De Ruyck.

Abriso-Jiffy is goed voor een jaaromzet van 224 miljoen euro, waarop een bruto bedrijfswinst (ebitda) gerealiseerd wordt van circa tien procent (25 miljoen euro). In de omgeving van Pascal Vanhalst is te horen dat er bij Abriso-Jiffy gekozen zal worden voor een groeiparcours.

foto: Jan Dejonghe en Jean-Baptiste De Ruyck

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.