Nieuws West-Vlaanderen Paul Gheysens (Ghelamco) aast op verpauperde NMBS-site in Gent

Paul Gheysens (Ghelamco) aast op verpauperde NMBS-site in Gent

Paul Gheysens (Ghelamco) aast op verpauperde NMBS-site in Gent

IEPER, GENT – De bekende West-Vlaamse ondernemer en projectontwikkelaar Paul Gheysens heeft met Ghelamco zijn oogje laten vallen op een uniek gelegen terrein in Gent, tussen de Dampoort en Gent-Sint-Pieters. De site beslaat 13 hectare ofte 20 voetbalvelden. Het dossier zit in de biedfase en er zijn meerdere kandidaten.

Paul Gheysens heeft diepe zakken en pakken ervaring in binnen- en buitenland, en zou dus volgens de krant De Tijd de runner-up zijn. Het Gentse stadsbestuur toont geen interesse omwille van de gevreesde opbodsituatie. De Gentse projectontwikkelaar Acasa zou ook kandidaat zijn om het terrein te kopen.

De NMBS repareerde op de zogenaamde Arsenaalsite honderd jaar lang stoomlocomotieven, maar verliet de site in 2019. Nu wordt ‘te koop’ geafficheerd. De NMBS zou 30,6 miljoen euro vragen, maar onafhankelijke experts geven het terrein een waardebepaling van 25 miljoen euro. Paul Gheysens heeft op de stadsontwikkeling van Gent, vooral dan aan de rand, al een stempel gedrukt. Denk maar aan de Ghelamco Arena, aan het Ringhotel of aan het kantorencomplex Blue Towers. Nu zou Ghelamco op de voormalige NMBS-site denken aan hoogbouw flats.

Als het van het Gentse stadsbestuur afhangt zou er ook plaats moeten komen voor een kmo-zone en voor sociale woningen en moet ook het historisch erfgoed de plaats krijgen die het verdient. In afwachting van de definitieve stedelijke ontwikkeling van ‘Het Arsenaal’ stelde de NMBS, in nauwe samenwerking met Stad Gent, de Gentse onderneming Revive aan om een ambitieuze tijdelijke invulling te geven aan haar voormalige werkplaats. Revive krijgt de opdracht om in de periode 2022-2025 nieuw leven te blazen in de site. Wordt vervolgd dus…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.