Nieuws West-Vlaanderen Paul Gheysens (Ghelamco) gelooft in betere tijden

Paul Gheysens (Ghelamco) gelooft in betere tijden

Paul Gheysens (Ghelamco) gelooft in betere tijden

IEPER – De Ieperse bouwmaatschappij en projectontwikkelaar Ghelamco heeft geen bijster goed 2020 achter de rug, maar dat hoeft geen verbazing te wekken. Voor ‘grote baas’ Paul Gheysens is er echter geen vuiltje aan de lucht: de toekomst oogt positief genoeg.      

Ghelamco kreeg vooral in Polen – zijn belangrijkste markt – de wind van voor. Geen enkele grote deal werd daar gerealiseerd, en dat is hoogst uitzonderlijk voor een bedrijf dat sinds twintig jaar een mooie stempel zette, vooral dan in de hoofdstad Warschau waar de ene spectaculaire bouwwerf na de ander uit de grond rees. Uit alle indicatoren blijkt dat de Poolse markt in 2021 opnieuw aantrekt. De verkoop van woningen vlotte wel op de Poolse markt, en dat was goed voor 60 miljoen euro.

In eigen land realiseerde Ghelamco amper één grote deal: de verkoop van de Silver Tower in de buurt van het Brusselse Noordstation, goed voor een bedrag van 205 miljoen euro. In Knokke blijkt de verkoop van woningen en flats bijzonder goed te lopen.

Ghelamco heeft op basis van de cijfers van 2020 een eigen vermogen van net geen 1 miljard euro. De netto financiële schuld bedraagt 1 miljard 236 miljoen euro. Paul Gheysens toont zich in de media heel positief over de de nabije toekomst in de post-corona periode. De komende weken zouden heel wat deals ‘geclosed’ worden, zowel in eigen land als in het buitenland.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.