Nieuws West-Vlaanderen Paul Gheysens ziet de cijfers bij Antwerp kleuren als de clubkleuren

Paul Gheysens ziet de cijfers bij Antwerp kleuren als de clubkleuren

Paul Gheysens ziet de cijfers bij Antwerp kleuren als de clubkleuren

IEPER – Voetbalclub Antwerp schrijft voorlopig rode cijfers. De vereniging rapporteerde een nettoverlies van ruim 10 miljoen euro voor het seizoen 2020-2021, uitgerekend bijzonder moeilijke jaren omwille van een bekend virus. De verliezen worden gecompenseerd door opeenvolgende  kapitaalinjecties van sterke man Paul Gheysens, die in totaal al vlot meer dan 100 miljoen investeerde.

Het is de krant De Tijd die de balans bekend maakte. Sportief staat Antwerp dankzij zijn West-Vlaamse eigenaar, Ieperling Paul Gheysens van het vastgoedbedrijf Ghelamco, bovenaan in de Belgische voetbaltop. Momenteel staat de club derde in eerste klasse. Maar dat komt met een prijs, blijkt opnieuw uit de jongste jaarrekening voor het seizoen 2020-2021 die de club deponeerde, zo meldt de krant.

Door de groeiende sportieve prestaties is de omzet gestegen, van 33,3 miljoen tot 35,2 miljoen euro. Maar daartegenover staan gestegen kosten, van 49 tot 52,5 miljoen euro. De helft van de uitgaven gaat – redelijk klassiek voor een voetbalclub die afhangt van het talent op het veld – naar lonen. De totale loonkosten stijgen van 23,5 tot 26,6 miljoen euro.

Return on investment op termijn

Door de steeds betere sportieve prestaties is de omzet van Antwerp opnieuw gestegen, van 33,3 miljoen tot 35,2 miljoen euro. Door het verschil tussen de opbrengsten en de kosten draait Antwerp een operationeel verlies van ruim 17 miljoen euro. Het nettoverlies komt lager uit dan het jaar voordien:  10,3 miljoen in plaats van 14,8 miljoen. De club dankt dat aan financiële opbrengsten van 7 miljoen euro. Het nieuwe negatieve resultaat brengt echter de opgestapelde verliezen de voorbije seizoenen op ruim 25 miljoen euro. De spaarpot van de club – het eigen vermogen – is gezakt van 4 miljoen tot 1,7 miljoen euro.
Paul Gheysens heeft de vaste ambitie om ‘zijn’ club in België naar de hoogste sportieve roem te leiden. Daarbij is ook al veel aandacht en geld uitgegaan naar de modernisering van het stadion waarin Antwerp speelt. Kenners zeggen dat het geïnvesteerde geld vroeg of laat ook zal opbrengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.