Nieuws West-Vlaanderen Paul Renson pakt origineel uit op de Dag van de Medewerker

Paul Renson pakt origineel uit op de Dag van de Medewerker

Paul Renson pakt origineel uit op de Dag van de Medewerker

WAREGEM – In aanwezigheid van Vlaams minister Matthias Diependaele, heeft Paul Renson een zelf vervaardigde CO2-meter overhandigd aan één van zijn thuiswerkende medewerkers (Leen Impe). Alle medewerkers van Renson krijgen zo’n ‘luchtmeter’ bezorgd op de Dag van de Medewerker. Thuiswerkers kunnen zo de luchtkwaliteit in eigen huis meten en ingrijpen indien nodig.     

Vandaag telt Renson ongeveer 420 thuiswerkers onder zijn personeel. “Wij kunnen op kantoor een goede binnenluchtkwaliteit garanderen, maar wat met de home offices?”, aldus Paul Renson. “Daarom krijgt iedereen een CO2-meter.”

Dit instrument kan helpen om de coronacrisis te helpen bestrijden, zo zei ook minister Diependaele. Een raam of een deur openzetten, is een efficiënt middel, maar de vraag is net wanneer dat moet gebeuren. De CO2-meter wijst de weg. Voor Paul Renson gaat het nog veel verder dan over thuiswerk alleen. “Het belang van verse lucht moet evenzeer gemeten worden in fabriekshallen, showrooms of vergaderzalen”, aldus de CEO. “Als ventilatiespecialist willen we met ons bedrijf de volle verantwoordelijkheid helpen dragen. Deze actie is een perfect manier om iedereen te sensibiliseren. Werkgevers doen er goed aan om hun medewerkers een hulpmiddel ter beschikking te stellen.”

In onvoldoende verluchte ruimtes, zo hebben diepgaande studies al uitgewezen, is de kans op een besmetting tot tien maal groter. De CO2-meter Renson Sense kan op dat vlak een cruciale anticiperende rol spelen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.