Nieuws West-Vlaanderen Peter Goossens (Hof van Cleve) sloot coronjaar af met lichte winst

Peter Goossens (Hof van Cleve) sloot coronjaar af met lichte winst

Peter Goossens (Hof van Cleve) sloot coronjaar af met lichte winst

KRUISEM – Peter Goossens is niet alleen een masterchef, maar kennelijk ook een prima ondernemer. Hij – of was het zijn boekhouder? – wist het vervloekte coronajaar alsnog met winst af te sluiten, spijts Hof van Cleve maandenlang dicht was. Als reden voor de positieve balans wordt vooral verwezen naar de loonkost die drastische terugliep.   

De cijfers over de boekhouding van Hof van Cleve zijn afkomstig van de website De Rijkste Belgen. Het was even nieuwsgierig uitkijken naar de jaarrekening 2020 van het Hof van Cleve, aldus hoofdredacteur Ludwig Verduyn.

Tot veler verrassing valt de eindafrekening buitengewoon goed mee, aldus de nieuwsbrief. Ondanks 8 maanden verplichte sluiting sloot het Hof van Cleve 2020 af met een netto winst van 0,68 miljoen euro tegenover 0,92 miljoen euro in 2019. Dat had vel zo niet alles te maken met de loonkost die vorig jaar halveerde met tijdelijke werkloosheid van 1 miljoen tot 0,5 miljoen euro. In de vastgoedvennootschap PGP steeg de winst van 0,13 naar 0,23 miljoen euro. Met die financiële buffer overbruggen Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans het coronajaar 2020. Peter Goossens, die geen commentaar wenste te geven op de cijfers, bouwde -steeds volgens dezelfde bron – met zijn restaurant een vermogen op van 5,6 miljoen euro, met vorig jaar een groei van 0,5 miljoen euro.

In interviews liet de drie sterren chef zich zich meermaals negatief uit over de politieke aanpak van de coronamaatregelen voor de horeca. Toch mocht hij op elf juli uit handen van dezelfde politici een ereteken ontvangen als verdienstelijke Vlaming die de Vlaamse keuken op de kaart wist te zetten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.