Nieuws West-Vlaanderen Peter Van Praet toont zich bijzonder ambitieus met zijn spaghetti restaurants

Peter Van Praet toont zich bijzonder ambitieus met zijn spaghetti restaurants

Peter Van Praet toont zich bijzonder ambitieus met zijn spaghetti restaurants

KORTRIJK – De spaghetti restaurantketen Bavet wil de komende jaren sterk uitbreiden. Dat laat de West-Vlaamse stichter en bezieler Peter Van Praet verstaan in de media. De niche eetketen werd opgericht in 2015, is nu al goed voor een omzet van circa 8 miljoen euro en telt nu tien vestigingen, waarvan één in Nederland (Maastricht).

Van Praet is de bedenker van het spaghetti concept en kwam op het idee toen hij enkele jaren in Londen werkte. Inmiddels heeft hij de meerderheid verkocht aan een groep investeerders, maar hij blijft de zaken en zijn 75 medewerkers aansturen op het terrein.

In de komende drie jaar wil Bavet zowel in Nederland als in België sterk blijven groeien. Peter Van Praet mikt de komende drie jaar op negen nieuwe openingen in Nederland, ofte drie per jaar. Ook in België moeten er nog beduidend meer Bavet-eettenten bijkomen. Van Praet zegt dat hij op Benelux-niveau mikt op liefst zestig spaghetti restaurants en dat tegen 2026, een jaar waarin corona hopelijk een kwade droom uit het verleden zal blijken te zijn.

Vandaag, vijf jaar na de lancering van het concept, is Bavet al behoorlijk winstgevend, middels een bruto bedrijfswinst van 1,4 miljoen euro. Omwille van corona is Bavet ook radicaal overgeschakeld op thuisleveringen om de omzet en de sales niet radicaal te zien duiken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio