Nieuws West-Vlaanderen Peter Vyncke werkt voortaan vanuit Singapore en benoemt nieuwe extra muros CEO

Peter Vyncke werkt voortaan vanuit Singapore en benoemt nieuwe extra muros CEO

Peter Vyncke werkt voortaan vanuit Singapore en benoemt nieuwe extra muros CEO

HARELBEKE – Peter Vyncke wilde al in 2020 samen met zijn gezin verhuizen naar het Aziatische Singapore, maar corona stak daar een stokje voor. Nu is hij goed en wel vertrokken naar de bloeiende Aziatische stadstaat om van daaruit de veelbelovende Aziatische markt beter op te volgen. Hij heeft er zich definitief gevestigd. Tussen 1996 en 2000 werkte hij ook al eens grotendeels vanuit Kuala Lumpur. In een interne nota aan het personeel werd door Peter en broer Dieter Vyncke ook de blijde intrede van een extra muros gemeld. 

De continuïteit van ons familiebedrijf en dat gij u ‘jeunt’ is onze grootste en eerste opdracht. Dat schrijven Peter en Dieter Vyncke in een interne memo aan hun personeel. Om ons volledig en samen met ons vader volledig aan die opdracht te kunnen wijden, laten we vanaf heden de operationele leiding van ons familiebedrijf over aan Stefaan Lauwers en zijn managementteam, zo gaat de boodschap verder.

Op 18 oktober nam Lauwers de jure de rol als CEO over. Lauwers was reeds COO. Kenny Masschelein zal hem in die functie vervangen. “Ondertussen bouwen wij onze industriële holding verder uit, zo maken we de onderneming klaar voor de volgende generatie en maken we van ons familiebedrijf een familie van bedrijven”, zo laten de broers Vyncke nog verstaan. “De derde generatie had zich voorgenomen om in elk land van de wereld de Vyncke-vlag te planten, en is daar met vlag en wimpel in geslaagd: Vyncke is een heel sterk merk in de vier uithoeken van de wereld. Met de vierde generatie willen we nu ook in elk land van de wereld dé referentie worden in onze sector. Dankzij de Vynckeneers slagen we daar ook stap voor stap in. In deze fase van ons familiebedrijf willen we niet alleen de excellentie opschalen, maar ook verder duurzaam groeien om onze ambitie waar te maken en onze medewerkers persoonlijke groei en nieuwe uitdagingen te kunnen aanbieden.”

Trouw aan vier C’s

Peter en Dieter Vyncke zeggen ook expliciet dat ze trouw blijven aan de 4 grote C’s: onze cultuur, onze corporate identity, onze communicatie en onze compliance. Zo staat het letterlijk te lezen: “De missie van de ‘familie van bedrijven’ blijft onveranderd: Energize the Industry, hernieuwbare energie leveren voor de industrie, ongeacht of het nu gaat om biomassa, afval, zon, wind, batterijen of wat de toekomst ook mag brengen. We gaan verder op zoek naar opportuniteiten in de vorm van overnames, nieuwe bedrijven of extra partnerships. We gaan dit doen in gespreide slagorde vanuit Singapore en Harelbeke, schouder aan schouder. Diederik, als groeps-CFO en Annelies als chief corporate affairs-family officer, gaan ons daar samen met Eva en Ignace bij helpen.”

Singapore, here I come

Peter Vyncke, 50 inmiddels, ontvouwde enkele jaren terug zijn nakende verhuis naar Singapore. Nu pas is het zo ver. Terwijl Peter aan de slag gaat in Singapore zal zijn broer Dieter de operaties ook blijven opvolgen vanuit Harelbeke.

Peter en Dieter Vyncke (40) werken al jaren samen als een goed geoliede tandem, een schoolvoorbeeld voor veel familiebedrijven. Peter Vyncke is ervan overtuigd dat de grootste groei in de komende jaren vanuit Azië zal komen en dus wil hij kort op de bal spelen. Vooral Japan en Zuid-Korea worden met stip aangeduid als veelbelovende markten voor het Harelbeekse bedrijf dat specialist is in het bouwen van energiecentrales die biomassa omzetten in kilowatts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.