Nieuws West-Vlaanderen Philippe Huyzentruyt maakt Poolse ambities waar samen met andere West-Vlaamse ondernemers

Philippe Huyzentruyt maakt Poolse ambities waar samen met andere West-Vlaamse ondernemers

Philippe Huyzentruyt maakt Poolse ambities waar samen met andere West-Vlaamse ondernemers

WAREGEM – De West-Vlaamse bouwheer en projectontwikkelaar Philippe Huyzentruyt heeft een nieuw investeringsvehikel klaargezet voor projectontwikkeling in Polen. GH International Investments 2 is goed voor een startkapitaal van 20 miljoen euro, verdeeld over vier investeerders die elk vijf miljoen inbrengen. Het mikpunt is Warschau.

Naast Huyzentruyt en zijn holding Antemm, gaat het om Filip Balcaen en zijn holding Baltissimmo, om Dominiek Dumolin, eigenaar van dierenvoedingsproducent United Petfood Producers, en om Veroniek Van Maercke, de dochter van de vroegere aannemer Roeland Van Maercke. Vorig jaar al zette Huyzentruyt een gelijkaardig vehikel op samen met Tony Beeuwsaert, onder meer eigenaar van de groep Euronyl Plastics. Die eerste holding was goed voor een inzet van 9 miljoen euro. Opmerkelijk is dat alle genoemde investeerders West-Vlaamse wortels hebben.

Pools vervolgverhaal

Het nieuws is afkomstig van de website De Rijkste Belgen. GH International Investments werkte al een eerste investering af in Mokotów, een wijk in het centrum van de Poolse hoofdstad Warschau. Het ‘Moxo House’ omvat vier bovengrondse verdiepingen met 13 luxe-appartementen, een ondergrondse parkeergarage en privétuinen. Naast appartementen met een 3 meter hoog plafond zijn er duplex penthouses met een mezzanine en terras.

Philippe Huyzentruyt is voorzitter van GH International Investments 2. Zijn CEO Thomas Van Poucke zit de directieraad van de investeringsgroep voor. Beiden staan ook in voor de operationele leiding van de eerste investeringsvennootschap GH International Investments. Die is voor gelijke delen in handen van Huyzentruyt en Tony Beeuwsaert.

De West-Vlaamse residentiële projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt sprak eerder al de ambitie uit om in de komende jaren te streven naar een omzetverdubbeling tot 150 miljoen euro. Eén van de belangrijke pijlers om dat te doen is de verdere uitbouw van het Pools zusterbedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.