Nieuws West-Vlaanderen Philippe Mottrie wordt meesterkok van Vincent Van Quickenborne

Philippe Mottrie wordt meesterkok van Vincent Van Quickenborne

Philippe Mottrie wordt meesterkok van Vincent Van Quickenborne

KORTRIJK – Het is nooit te laat om een wending te geven aan je carrière. Traiteur Philippe Mottrie (58) bewijst dat met een verrassende keuze: hij ruilt zijn bestaan als privé-traiteur voor events en andere bijeenkomsten in voor de functie van ‘meesterkok’ op het kabinet van Justitieminister Vincent Van Quickenborne.     

Philippe Mottrie heeft in Kortrijk en omgeving een hele reputatie opgebouwd. Voor hem begon het destijds allemaal als hobbykok. In die rol en just for fun nam hij goed tien jaar terug deel aan een gehypt media event voor hobbykoks, wedstrijd die hij ook prompt won. Meteen was hij gelanceerd en maakte hij van zijn hobby een professionele activiteit. De lof aan zijn adres bleef maar komen, en de opdrachten stroomden dus ook binnen.

Nu gaat hij in op een voorstel van zijn stadsgenoot en minister Vincent Van Quickenborne. De sirenezang wist hem te bekoren, zeker nu er ook een pak minder werk wacht omdat het aantal events op een beproevend laag niveau drijft. In de media liet Philippe Mottrie al verstaan dat de minister liefst eenvoudige gerechten op zijn bord wil. Zien maar of de minister nu kilo’s wint of verliest.

foto: Philippe Mottrie (r)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio