Nieuws West-Vlaanderen Pierre Vandeputte (Galloo) doet uitzonderlijke sociale schenking

Pierre Vandeputte (Galloo) doet uitzonderlijke sociale schenking

Pierre Vandeputte (Galloo) doet uitzonderlijke sociale schenking

MENEN – De voorbije dagen deed Pierre Vandeputte in naam van recyclagebedrijf Galloo een uitzonderlijke schenking aan de Teledienst uit Menen: een cheque ter waarde van 50.000 euro. Dat is het bedrag dat de vzw nodig had om meer dan honderd nieuwe alarmtoestellen aan te kopen voor ouderen en hulpbehoevenden uit de regio. Dankzij deze schenking kan Teledienst Menen na een tegenslag één van haar hoofddoelstelling blijven verwezenlijken: mensen langer laten thuis wonen.

Dat ondernemers edelmoedige en empathische mensen zijn, is een understatement. Pierre Vandeputte toont dat nog maar eens aan, met een uniek gebaar. ‘25 gram kan uw leven redden’. Met deze slogan maakte de vzw Teledienst vorig jaar nog reclame voor de mobiele alarmtoestellen. Zo’n toestel, gedragen rond de hals of rond de pols, verbindt mensen in nood direct door met operatoren in een meldkamer, die op hun buurt dan een vriend, buur, of de hulpdiensten verwittigen. Oudere mensen en hulpbehoevenden kunnen dankzij zo’n alarmtoestel langer thuis blijven wonen. Bij hun naasten zorgt zo’n alarmtoestel voor heel wat gemoedsrust.

“De vzw Teledienst Menen beheert momenteel een park van ongeveer 200 alarmtoestellen”, zegt Marc Samyn, bestuurslid bij de vzw. “Dat zijn dus meer dan 200 personen uit de regio die hierdoor veilig langer kunnen wonen in hun eigen woning. Normaal worden er elk jaar enkele toestellen aangekocht om de oudste te vervangen. Maar in juli liet de meldkamer waarbij Teledienst al sinds 2008 is aangesloten, onverwacht weten dat ze hun activiteiten op het einde van het jaar zouden stopzetten. Wij moesten dus op zoek naar een andere meldkamer. Maar dat heeft als gevolg dat meer dan honderd toestellen niet langer compatibel zullen zijn met het nieuwe netwerk. Plots moesten wij dus een groot deel van ons park vernieuwen. Financieel onmogelijk voor ons.”

Lokale verankering

Kennelijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Pierre Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van de firma Galloo, zorgde eigenhandig voor zo’n wonder, waarmee hij in één klap alle financiele problemen van de sociale organisatie oploste. Galloo is dan weer blij dat ze met deze schenking een verschil kunnen maken voor de mensen uit Menen. “Hier liggen onze roots en we vinden dat we als bedrijf hier ook een maatschappelijke rol te verwezenlijken hebben”, aldus Pierre Vandeputte. “Galloo steunt jaarlijks heel wat sociale doelen, maar een cheque van 50.000 is toch uitzonderlijk. Toch doen we het graag omdat we zo nogmaals  het sociale hart van Galloo kunnen etaleren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.