huyzentruyt piet

Piet Huyzentruyt opent de Zuid-Franse lente met een ‘quatre mains’

KORTRIJK – De bekende West-Vlaamse meesterkok Piet Huyzentruyt opende naar goede gewoonte bij het begin van een nieuwe lente zijn Zuid-Franse restaurant. Dat gebeurde het voorbije weekend. Naar even goede gewoonte wil ‘SOS Piet’ ook graag blijven innoveren achter zijn fornuis.

De eettempel van Piet bevindt zich in Les Vans. “We zijn zo goed als klaar om er een spannend seizoen van te maken vol leuke ontmoetingen, events en nieuwigheden”, laat zoon Cyriel Huyzentruyt weten. “We doen dat met een nieuw team en uiteraard ook een nieuw menu dat volledig rond onze roots zal bestaan. We zijn momenteel open van dinsdag tot zaterdag met enkele uitzonderlijke sluitingsdagen.”
De familie Huyzentruyt kondigt ook enkele speciallekes aan. Zoals een ‘quatre mains’ op dinsdag 16 april, in samenwerking met chef Quique Dacosta. Deze Spaanse meesterkok heeft ten zuiden van Valencia in Denia een prachtige drie sterren zaak waar alles in het teken staat van originele producten en kleine bereidingen. “Zo kregen wij tijdens ons bezoek daar in 2014 een 45 tal bereidingen voorgeschoteld”, laat Piet Huyzentruyt weten. “Toen is ook het idee ontstaan om Quique uit te nodigen voor een quatre mains in ons restaurant Likoké. Vijf jaar later hebben we eindelijk het ja woord gekregen van deze fantastische chef.”