Nieuws West-Vlaanderen Piet Verhoeve krijgt grote lof voor zijn gezondheidsonderzoek

Piet Verhoeve krijgt grote lof voor zijn gezondheidsonderzoek

Piet Verhoeve krijgt grote lof voor zijn gezondheidsonderzoek

KORTRIJK – Piet Verhoeve was in een eerder leven de eerste directeur van Hangar K. Als onderzoeker streeft hij altijd een grote diepgang na en dat heeft hem nu geen windeieren opgeleverd. Op de de 9e World  Open Innovation Conference in het Nederlandse Eindhoven heeft hij noch min noch meer de beste ‘open innovation practice‘ award gewonnen met toepasselijke research in de gezondheidszorg.

 

 

 

 

Piet Verhoeve doet al jaren fundamentele research op het onderwerp van zijn voorkeur. “Ik deed onderzoek naar het bij elkaar brengen van het ecosysteem in gezondheidstechnologie dat biotechnologie combineert met digitale technologie en medische technologie”, aldus Verhoeve. Het is mijn eerste grote traject sinds het opstarten van mijn eigen bedrijf (Origanius-The Collaboration Academy)”

Het is een platform geworden waar profit en non-profit elkaar ontmoeten om nieuwe innovaties op gang te trekken. Vorig jaar werd het goedgekeurd door minister Hilde Crevits (toen nog Werk & Economie) onder de naam flanders.healthTech, die ondertussen aangepast werd naar MEDVIA (medvia.be) “In het najaar 2021 heb ik het initiatief gekickstart in afwachting van de aanwerving van de CEO Ann Van Gysel”, aldus nog Verhoeve.

Met Origanius verzorgt Verhoeve opleidingen en mentoring om zijn skills ter beschikking te stellen aan bedrijven en onderzoekers. De bedoeling is altijd en opnieuw om sneller en beter te innoveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.