Nieuws West-Vlaanderen Pieter Lonneville en zijn vrienden lanceren West-Vlaams alcoholvrij apero

Pieter Lonneville en zijn vrienden lanceren West-Vlaams alcoholvrij apero

Pieter Lonneville en zijn vrienden lanceren West-Vlaams alcoholvrij apero

BRUGGE – De Brugse chef Pieter Lonneville heeft een droom. Hij brouwde eigenhandig zijn eerste alcoholvrij aperitief mét bubbels en wil het product met de merknaam Buloo nu een grote spreiding geven in de betere horeca-zaken. Met drie bevriende West-Vlaamse ondernemers (Alain Boone, Peter Le Roy en Rudy Steyaert) wordt nu een ambitieuze campagne gelanceerd. De eerste reacties uit de markt zijn veelbelovend.

Aperitiefje? Graag! Wie alcohol drinkt, heeft keuze zat. Wie liever klinkt zonder alcohol moet het echter nog te vaak vaak stellen met versgeperst fruitsap. Met Buloo schenkt Pieter Lonneville nu een volwaardig aperitief-alternatief. “Die alternatieven zijn er te weinig, of ze zijn veel te gesuikerd”, vindt Pieter Lonneville, de chef van Tête Pressée in Brugge. En dus brouwde hij zelf een aperitief.  Buloo is een natuurlijke drank met pure ingrediënten: een verrassend verfrissende combinatie van kombucha, rooibos, citroen, kersen en kruiden. “Buloo is je ‘unguilty pleasure’ als je niet drinkt”, verkoopt Pieter zijn product. “Een parelend aperitief met de allures van champagne, maar zonder alcohol en arm aan suiker en calorieën. Lekker én gezond.”

Pieter roerde enkele jaren in de potten van Oud Sluis. De culinaire creativiteit waarmee hij smaken op het bord brengt, wil hij ook stoppen in een glaasje of flesje Buloo. Een absolute aanrader voor wie een waardig aperitief-alternatief wil proberen en het ambacht dat erachter schuilt weet te appreciëren. De eindejaarsfeesten zien er weer wat anders uit.

info: buloo-apero.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.