Nieuws West-Vlaanderen Plastibac plant een bos

Plastibac plant een bos

Plastibac plant een bos

KUURNE – Het is tegenwoordig in, een daad van goed beheer en een bewijs van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen: een bos planten. Het Kuurnse modelbedrijf Plastibac van de familie Vanderbeke (vader en zoon) toonde het goede voorbeeld en trommelde de medewerkers op voor een namiddagje ploeteren met de spade in de hand. Plaats van het gebeuren: de Vlaamse velden rond Sint-Denijs.  

What’s in a name? Plastibac uit Kuurne is distributeur van herbruikbare kunststof bakken, paletten, vaten, emmers en andere types ladingdragers voor magazijn, logistiek, afvalsortering en voedingsindustrie. Het bedrijf is Europees actief in 6 landen en focust sterk op duurzaamheid en hergebruik aan de hand van kwalitatieve, stevige en 100% recycleerbare producten die perfect inzetbaar zijn in een circulaire economie. De slogan Reuse reduce-recycle benadrukt deze bedrijfsvisie.

Green Friday in plaats van Black Friday

Om de daad bij het woord te voegen, werden 200 nieuwe boompjes aangeplant in de zware leemgrond, en bij heus hondenweer. Maar het resultaat stond er. Daarnaast werd ook een financiële bijdrage geleverd aan de vereniging Natuurpunt. Om dat geld bijeen te krijgen werd vorige maand een out-of-the-box actie opgezet.

Uitgerekend op de dag van het consumptieverhaal Black Friday, werd een tegenoffensief gelanceerd onder de noemer Green Friday. “Daarbij hebben we een bepaald percentage van de gerealiseerde omzet in de Black Friday week afgestaan aan Natuurpunt”, zegt Robbie Naessens namens Plastibac. Hoe groen kan je zijn?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.