Nieuws West-Vlaanderen Ploegsteert Groep breidt zijn actierardius uit met Douterloigne Beton

Ploegsteert Groep breidt zijn actierardius uit met Douterloigne Beton

Ploegsteert Groep breidt zijn actierardius uit met Douterloigne Beton

ANZEGEM – De Anzegemse firma Douterloigne Beton vaart voortaan onder de vlag van de Ploegsteert Groep, maar zal ook dan zijn eigen naam blijven behouden. Douterloigne ziet de intrede bij de nieuwe aandeelhouder als een absolute meerwaarde inzake knowhow, productietechnieken en diversificatie. De Ploegsteert familie krijgt er 20 collega’s bij, want het hele team uit Anzegem blijft aan boord. Douterloigne Beton is een specialist in vloersystemen.  

De Ploegsteert Groep is een toonaangevend producent van bouwmaterialen, en omvat vanaf nu 3 bedrijven: de Steenbakkerijen van Ploegsteert, Prefaxis en Douterloigne Beton. Elk van hen functioneert als een zelfstandige entiteit met eigen aanspreekpunten en specifieke productkennis. De familiale groep stelt 230 mensen te werk op 4 productiesites in België. De producten worden hoofdzakelijk verdeeld op de Belgische, Franse, Nederlandse markt en in het Verenigd Koninkrijk.
Prefaxis nv (sinds 2012) groepeert de prefab oplossingen binnen de Ploegsteert groep. Naast holle betonwanden biedt Prefaxis ook keramische prefab muren aan. De Steenbakkerijen van Ploegsteert (met een traditie die teruggaat tot in 1922) zijn een vooraanstaand en stabiel producent van keramische bouwmaterialen en innovatieve bouwoplossingen: snelbouwstenen, gevelstenen, gewelven en lateien.
Douterloigne maakte sinds 2002 deel uit van de Ierse CRH groep, en had 3 vestigingen: Anzegem, Beerse en Doornik. De vestiging in Anzegem, waar de betonnen welfsels worden geproduceerd, wordt geïntegreerd bij Douterloigne Beton.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oostende, Roeselare
Oostende

Titeca volhardt in zijn overnamepolitiek

ROESELARE - Aan een sneltreintempo blijft de Roeselaarse accountancygroep Titeca zijn activiteiten uitbreiden, en dat steevast via overname van gelijkgestemde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.