Nieuws West-Vlaanderen POM West-Vlaanderen maakt werk van ‘Fabrieken voor de Toekomst’

POM West-Vlaanderen maakt werk van ‘Fabrieken voor de Toekomst’

POM West-Vlaanderen maakt werk van ‘Fabrieken voor de Toekomst’

BRUGGE – POM West-Vlaanderen ondersteunt 14 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven. Met een financiële injectie van 280.000 euro steunt de POM de realisatie van diverse proefopstellingen, prototypes of installaties om innovatie bij West-Vlaamse bedrijven te stimuleren.

POM West-Vlaanderen lanceerde voor de vierde keer de oproep ‘Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst’ om West-Vlaamse bedrijven aan te moedigen om te investeren in samenwerking en innovatie. Bedrijven actief in de sectoren nieuwe materialen, voeding, machinebouw & mechatronica en drones kregen de kans om hun projectvoorstel in te dienen. Een deskundige jury wikte en woog alle voorstellen en keurde uiteindelijk 14 veelbelovende dossiers goed die allemaal een financiële ondersteuning van 20.000 euro ontvangen.

Opkrikken van innovatiekracht

“Met Fabrieken voor de Toekomst van POM West-Vlaanderen stimuleren we al vele jaren innovatie bij onze bedrijven”, vertelt Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “Bedrijven zoeken naar een balans tussen hun bestaande business en hun innovatieactiviteiten, zeker in deze tijden. Versterking van de innovatiekracht van bedrijven is cruciaal voor de continuïteit van een onderneming en vormt zelfs de belangrijkste hefboom om meer groei te creëren. Bovendien heeft innovatie vaak ook een breder, maatschappelijk belang. Bijvoorbeeld onder de vorm van meer duurzame producten, producten of diensten die meer beantwoorden aan nieuwe noden of productiemethoden die werkbaarder zijn voor de arbeiders. Logisch dus dat we als provinciale overheid onze verantwoordelijkheid nemen om bedrijven aan te moedigen om te innoveren.”

Minstens één West-Vlaams bedrijf

Om in aanmerking te komen voor de financiële ondersteuning van de Quick Win moesten de bedrijven aan een paar criteria voldoen. Bij de samenwerking was minstens één kmo en minstens een van de bedrijven gevestigd in West-Vlaanderen. Daarnaast was het project in twaalf maanden uitvoerbaar. Het project moest  binnen één van de vier thema’s (zie boven) passen.

Een volledig overzicht van de goedgekeurde dossiers vindt u terug op www.fabriekenvoordetoekomst.be.

Foto : Dankzij de Quick Win van de vorige editie boekte Dewilde Engineering een mooie technologische vooruitgang en een duurzame samenwerking met Paulig, bekend om de Poco Loco productiesites in Roeselare

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

TVH wereldwijd gehackt

WAREGEM - Zondagavond werden de werknemers van TVH bericht dat er belangrijk nieuws op komst was. Helaas geen vrolijk nieuws:… Lees meer