Nieuws West-Vlaanderen Poppies pakt uit met primeur op niveau van management

Poppies pakt uit met primeur op niveau van management

poppies

Poppies pakt uit met primeur op niveau van management

ZONNEBEKE – Voedingsbedrijf en ‘mini-multinational’ Poppies pakt uit met een primeur: voor het eerst in de geschiedenis wordt het familiebedrijf geleid door een extra muros CEO. De keuze viel op Patrick Reekmans die gepokt en gemazeld werd bij zuivelproducent Campina.

 In 1976 stonden Frans Castelein (nu 67) en zijn in 2003 overleden schoonbroer Luc Popelier aan de wieg van Poppies, vandaag één van de mooiste bedrijven van de provincie. Poppies is tot op vandaag familiaal gebleven middels een fifty-fifty aandeelhouderschap tussen de families Castelein en Popelier. ‘Peetvader’ en hyperdynamisch zaakvoerder Frans Castelein achtte de tijd nu rijp voor een opvolging aan de top. Na een jaar wikken en wegen, viel de keuze op Patrick Reekmans. Reekmans wil vooral de continuïteit bewaken en bewaren, en anderzijds ook een aantal activiteiten meer centraal aansturen. Poppies telt 850 werknemers en heeft 11 productiesites, waaronder centra in de VS (waar een fabriek werd geopend op de memorabele nine eleven), Frankrijk, Nederland en Zweden. In eigen land heeft Poppies sites in Zonnebeke (hoofdzetel), Wervik en Komen.

Poppies is op veertig jaar tijd uitgegroeid tot een van de Europese marktleiders met een hele reeks koekjes en gebak voor huismerken. Maar het heeft ook eigen merken in huis. Alles bijeen worden zowat zestig landen in de wereld beleverd met West-Vlaams lekkers. Het echtpaar Frans en Roos Castelein heeft drie zonen (Pieter, Ruben, Brecht) die alle drie al in het bedrijf meedraaien. Volgens insiders moet de extra muros CEO de brug helpen slaan naar de nieuwe generatie die op termijn klaar gestoomd wordt voor het grote werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.