Projectontwikkelaar POC meet zichzelf nieuwe ambities aan in nieuwe hoofdzetel

ROESELARE - De succesrijke West-Vlaamse projectontwikkelaar POC, opgericht in 1990, verlaat zijn thuisbasis Pittem om uit te wijken naar het meer centraal gelegen Roeselare. De gelegenheid wordt aangegrepen om ook uit te pakken met een gloednieuw logo. POC heeft zowel projecten aan de kust (Noordzee) als in het buitenland, met Darlowo (aan de Poolse Baltische kust) als paradepaardje.  POC wordt gecontroleerd door vier familiale aandeelhouders die elk tekenen voor 25 procent. De families zijn zonder onderscheid afkomstig uit West-Vlaanderen (Vandermarliere via de holding GT&Co, Desimpel via de holding Tosalu, Despiegelaere via Despiegelaere Promotions en Donck via de holding Imdoma). 

Een fris logo en een gloednieuwe uitvalsbasis in Roeselare zijn de eerste wapenfeiten in 2023 voor POC Real Estate. CEO Elisabeth Van Damme, sinds begin 2022 aan het roer, werkte een ambitieus ‘plan 2030’ uit waarvoor het startschot nu gegeven is.
POC Partners drukt zijn stempel op exclusief vastgoed aan de Belgische en aan de Poolse kust. Een 100-tal realisaties en een persoonlijke aanpak zetten POC al op de kaart binnen de sector. Toch koestert de nieuwe CEO Elisabeth Van Damme (zie foto) gezonde ambitie: “We willen verder groeien, zowel in België als in Polen", zegt ze. "Steeds met een duidelijke focus op de beste kwaliteit en een stevige vertrouwensrelatie met onze klanten, partners en medewerkers.”

In eigen regio blijft de focus liggen op het ontwikkelen van projecten aan de kust. Het nieuwe jaar brengt voor POC alvast ons een aantal indrukwekkende ruildossiers mee, van De Panne tot Knokke. Momenteel hebben we 33.000 m² in ontwikkeling en 15.000m² in vergunning, zo laat het bedrijf weten.

Gestage groei

Al meer dan 25 jaar waakt POC Partners over zijn drie kernwaarden: ambitie, perfectie en vertrouwen. Dat diepgewortelde DNA stond dan ook centraal bij de strategische denkoefening richting 2030. “De ambitie in ons verhaal is duidelijk: we willen groeien in onze nichemarkt", aldus Van Damme. "Het afgelopen jaar hebben we ingezet op het versterken van het team en van onze grondpositie aan de Belgische kust. Die lijn trekken we de komende jaren resoluut door.”

De nieuwe wind brengt POC Real Estate – tot voor kort in Pittem gevestigd – ook naar een andere locatie. Het team startte 2023 in hun nieuwe kantoren in Roeselare. “Zowel naar klanten als naar nieuwe medewerkers willen we meteen de juiste toon zetten”, legt Elisabeth Van Damme uit. “Het was een uitgelezen kans om ons meer bereikbaar in de markt te zetten. In het landschapskantoor vinden collega’s elkaar nog vlotter en hebben ze meer ruimte om zichzelf ten volle te ontplooien, en dat draagt dan weer bij aan ons groeiverhaal.”

Trek naar Oost-Europa

POC Real Estate, al ruim 15 jaar actief in Polen, heeft in Darlowo (Polen) 14.000m² in ontwikkeling en 20.500 m² in vergunning. Recent werden er nog 2 vergunningen goedgekeurd waardoor nieuwe initiatieven kunnen genomen worden. Maar de timing van bouw en verkoop wordt in deze fase nog mee beïnvloed door de oorlog in Oekraïne wat een bepaalde vertraging met zich meebrengt.