Nieuws West-Vlaanderen Provincie wil middenstanders met een ‘plus est en vous’ mentaliteit

Provincie wil middenstanders met een ‘plus est en vous’ mentaliteit

Provincie wil middenstanders met een ‘plus est en vous’ mentaliteit

KOKSIJDE – De opmars van online verkoop en meer veeleisende consumenten dwingen handelaars om creatief uit de hoek te komen. OC West -een project van de Provincie- stimuleert handelaars om samen te werken en deze uitdagingen aan te gaan. Het project werd voorgesteld in Koksijde. Vanaf 3 september kunnen ze inventieve concepten voorstellen die meer sfeer en beleving brengen in hun handelskern: innovatieve late night shopping events, kruisbestuiving tussen verschillende types handelaars, het aantrekkelijker maken van de winkelstraat. Handelaars kunnen hun ideeën registeren op een website (www.ikkooplokaal.be) en bovendien een toelage in de wacht slepen.

Er zijn heel wat uitdagingen voor handelaars. Het consumentengedrag is enorm gewijzigd en het online shoppen zit in de lift. Consumenten zijn meer kieskeurig en gaan op zoek naar de beste prijs of kwaliteit, de grootste keuze of de snelste levering. In veel handelskernen is het aanbod vaak te weinig divers. “Handelaars zijn genoodzaakt om op deze tendensen in te spelen door zich te onderscheiden van de rest”, zegt projectcoördinator Rebecca Verhaeghe. “Deze meerwaarde creëren ze door een persoonlijke aanpak naar klanten toe, door te focussen op hun vakmanschap maar ook door hun klanten meer beleving aan te bieden”, somt projectcoördinator Rebecca Verhaeghe op.

In samenwerking met Provincie West-Vlaanderen wil OC West kernversterkende initiatieven financieel ondersteunen. “We geven de lokale handelaars graag een duwtje in de rug om mee te helpen bouwen aan bloeiende en levendige handelskernen in West-Vlaanderen”, vertelt Jean de Bethune, gedeputeerde voor Economie.

Concreet wil OC West met deze toelage handelaars stimuleren om de handen in elkaar te slaan en zélf een aantal vernieuwende ideeën uit te werken, al dan niet in samenwerking met hun lokaal bestuur. Voor goedgekeurde initiatieven wordt een maximum van 50 % van de effectief gemaakte kosten terugbetaald met een maximum van 5.000 euro. De eerste oproep loopt vanaf 3 september 2019 tot en met 16 oktober 2019. Een tweede en derde oproep zijn voorzien op respectievelijk 3 februari 2020 en 4 mei 2020 .

info: www.ikkooplokaal.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.