Nieuws West-Vlaanderen Regus landt met zijn concept ‘co-working place’ nu ook in Kortrijk

Regus landt met zijn concept ‘co-working place’ nu ook in Kortrijk

Regus landt met zijn concept ‘co-working place’ nu ook in Kortrijk

KORTRIJK – Sinds kort staat ook Kortrijk op de Regus-landkaart. De wereldspeler opende er aan de Pottelberg (Dumolinlaan) en vlakbij de R8-ring een business center. Op 1.126 m² vinden klanten er onder meer 30 co-working plekken, 47 kantoren en 2 vergaderzalen die per uur, dag, week of permanent gehuurd kunnen worden. Deze flexibele werkpleklocatie leent zich uitstekend voor de vele start-ups uit de regio, (inter)nationale bedrijven en flexwerkers die dichter bij huis willen werken.   

Het initiatief van Regus komt tot stand middels een samenwerking met Koramic Real Estate van topondernemer Christian Dumolin. De kantoren bevinden zich in het D-One gebouw , een realisatie van Koramic Real Estate. Koramic zegt zeer gelukkig te zijn met de huurovereenkomst die Regus aangaat. Het center omvat een business lounge met 30 co-working plekken, 2 vergaderzalen en 47 kantoren goed voor 132 werkplekken. In de business lounge kan je elke werkdag tussen 9:00 en 17:00 gewoon binnenwandelen om er te werken.  De flexibiliteit staat centraal bij Regus. Werkplekken, vergaderzalen of kantoren reserveren kan bijvoorbeeld via de website of de smartphone-applicatie van Regus. Los gebruik kan al vanaf 59 euro per maand via een abonnementsformule. In deze prijs is ook koffie, thee of water inbegrepen. Verder is het center uitgerust met alle ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld meertalige administratieve ondersteuning.

Marjo Jespers, Area Director van Regus België: Ons nieuwste business center in Kortrijk leent zich uitstekend voor de vele start-ups uit de regio en de steeds groter wordende groep van kantoornomaden die dankzij de cloudtechnologie van eender waar kunnen werken. De groei die voor coworking wordt voorspeld is gigantisch. Vandaag is slechts 2,6% van alle kantooroppervlakte in ons land ingericht als coworkingruimte. Tegen 2035 zal dit meer dan 30% zijn. Regus speelt absoluut in op deze trend.”

Van één naar vier West-Vlaamse Regus centers

Flexibel werken raakt steeds meer ingeburgerd in ons land: in de voorbije twee jaar nam het aantal Belgische locaties toe van 13 tot 37. Vooral in West-Vlaanderen komen de flexibele werkplekken snel opzetten. Bovenop het bestaande center in Brugge, opende Regus in een jaar tijd vestigingen in Roeselare, Kortrijk en binnenkort in Ieper. Op termijn ziet de wereldspeler potentieel voor minstens 6 centers in West-Vlaanderen. Het kijkt hiervoor onder meer nog naar locaties in bijvoorbeeld Oostende maar ook een bijkomende vestiging in Brugge behoort tot de mogelijkheden.

“Het zuiden van de provincie West-Vlaanderen is absoluut een economisch groeigebied met een zeer bloeiende dienstensector”, besluit Marjo Jespers. “Economische groei betekent meer vraag naar kantoorruimte én ondersteunende diensten. Regus speelt hier graag op in. Door enkel de kantoorruimte te huren die ze effectief nodig hebben, kunnen bedrijven tot 60% besparen op hun vastgoedkosten. Doordat wij hun ‘vastgoed beslommeringen’ overnemen, kunnen ze zich bovendien nog meer focussen op hun kernactiviteiten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.