Nieuws West-Vlaanderen Rijsel getroffen door mokerslag in de retailsector

Rijsel getroffen door mokerslag in de retailsector

Rijsel getroffen door mokerslag in de retailsector

RIJSEL – De in Frankrijk overbekende retailer Camaïeu, actief met textielwinkels, is niet meer. Het betekent een bijzonder zware klap in Noord-Frankrijk. Geen wonder ook: bij Camaïeu werkten alles bijeen en verspreid over heel Frankrijk maar liefst 2.600 mensen. Toch is het vooral le Nord die de zwaarste sociale klappen krijgt.

Het is de Rijselse Tribunal de Commerce die de liquidatie van het bedrijf heeft uitgesproken. In brede kringen heet het dat een wereld instort. Hier en daar wordt met een vinger gewezen naar de eigenaars die slecht beheer worden verweten.

In vakbondskringen wordt zelfs met nauwelijks ingehouden woede gereageerd. Vakbondsman Olivier Guivarch van de vakorganisatie CFDT stelde het zo in de lokale media: “Tientallen jaren lang hebben duizenden mannen en vrouwen zich ingezet voor het bedrijf, spijts het feit dat de lonen erg laag waren. Voor al die werknemers betekent dit een drama.”

Camaïeu heeft 38 jaar op de teller staan en had zijn thuisbasis in Roubaix. De naam was vrij bekend bij de doorsnee consument in Noord-Frankrijk.  Onder meer in het bekende shoppingcenter Euralille had Camaïeu een grote winkel, naast tientallen vestigingen verspreid over la douce France.  Het voorbije weekend werd alvast in Rijsel nog voor het laatst een ‘uitverkoop’ georganiseerd van de aanwezige stock en dat lokte veel volk.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.