Nieuws West-Vlaanderen Rode Duivel en Real Madrid coryfee Thibaut Courtois investeert mee in Kortrijks bedrijf Ledsreact

Rode Duivel en Real Madrid coryfee Thibaut Courtois investeert mee in Kortrijks bedrijf Ledsreact

Rode Duivel en Real Madrid coryfee Thibaut Courtois investeert mee in Kortrijks bedrijf Ledsreact

KORTRIJK – De overbekende profvoetballer Thibaut Courtois heeft een niet nader gepreciseerde participatie genomen in het Kortrijkse technologiebedrijf Ledsreact. De nog jonge (2016) maar bijzonder beloftevolle kmo hoopt dit jaar de kaap van de 2 miljoen euro te ronden.  

Het nieuws over de ‘blijde intrede’ van Courtois is afkomstig van de weekkrant KW, dat er in zijn vorige editie mee uitpakte.

De American footballtopper Miami Dolphins, de ijshockeysterren van Seattle Kraken of voetbalclub Borussia Dortmund. Het zijn maar enkele van de vele in het oog springende namen die wild zijn van wat Ledsreact doet. Het Kortrijkse bedrijf heeft een toestel ontwikkeld dat de reactiesnelheid en wendbaarheid van sporters tot in de kleinste details analyseert, iets wat ook de aandacht van Thibaut Courtois heeft getriggerd. Onze nationale doelman investeert daarom mee in het Ledsreact-verhaal, dat binnen de twee jaar de hele sportwereld wil veroveren. “Ons doel is dat alle topclubs van deze planeet ons kennen”, aldus Wevelgemnaar en gewezen militair Koen Vercauteren in een gesprek met KW.

Topclubs veroveren

Volgens Vercauteren, die nu Ledsreact leidt, heeft Courtois zich eerst grondig verdiept in de technologie, alvorens als stille vennoot in te stappen bij Ledsreact. Vandaag heeft de Rode Duivel en sterdoelwachter van Real Madrid zich geëngageerd op zowel commercieel als financieel vlak.

Binnen twee jaar wil Ledsreact met zijn technologie alle topclubs ter wereld als klant kunnen rekenen. De technologie geeft sporters of coaches nieuwe inzichten over alle mogelijke parameters die bij het beoefenen van hun sportactiviteit belangrijk zijn. Ledsreact werd opgericht in 2016 en heeft een tiental medewerkers aan boord.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.