Nieuws West-Vlaanderen Rodenbach beroert de smaakpapillen van de kenners

Rodenbach beroert de smaakpapillen van de kenners

Rodenbach beroert de smaakpapillen van de kenners

ROESELARE – Op de befaamde hoogmis van het bier, de Brussels Beer Challenge, werd de West-Vlaamse brouwerij Rodenbach samen met haar moedermaatschappij (Brouwerij Palm) 3 maal bedacht met goud, 1 maal met zilver en 1 maal met brons. Goud was er in de categorie ‘Belgian Style Tripel’ voor Brugge Tripel (Brouwerij Palm),voor de Rodenbach Grand Cru (Brouwerij Rodenbach) en voor Steenbrugge Dubbel Bruin (Brouwerij Palm). Het zilver ging naar Steenbrugge Blond (Brouwerij Palm) en het brons naar Rodenbach Vintage (Brouwerij Rodenbach)

Drie dagen lang proefde een panel van 80 internationaal gereputeerde bierkenners 2.000 bieren uit 28 landen. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, type en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Deze erkenning doet deugd, hoe kan het anders? “We zijn bijzonder trots op de vijf podiumplaatsen van de Brussels Beer Challenge 2022″, heet het in de schoot van het bedrijf. “De drie gouden, één zilveren en één bronzen award zijn niet alleen belangrijk voor onze thuismarkt maar ook een mooie toegevoegde waarde voor onze exportmarkten. Grote waardering is er voor onze brouwersteams in onze twee Belgische brouwerijen te Roeselare en Steenhuffel, hun dagdagelijks streven naar perfectie wordt wederom beloond. De medailles staan symbool voor de uitmuntende kwaliteit van onze bieren, een erkenning die onze consumenten en klanten weten te  waarderen.”

Brouwerij Rodenbach maakt, net als Brouwerij Palm, al lange tijd deel uit van de Nederlandse groep Swinkels Family Brewers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.