Nieuws West-Vlaanderen Roeselaarse firma Ciranova vaart nieuwe en ambitieuze koers onder Franse vlag

Roeselaarse firma Ciranova vaart nieuwe en ambitieuze koers onder Franse vlag

Roeselaarse firma Ciranova vaart nieuwe en ambitieuze koers onder Franse vlag

ROESELARE – Het wereldwijde actieve Roeselaarse nichebedrijf Ciranova – specialist in beschermende en decoratieve coatings voor de woningmarkt met de merken Ciranova en Geka – komt terecht in Franse handen. De deal werd de voorbije dagen ‘geclosed’.

De sterke Franse groep en concullega Blanchon (Lyon) is de overnemer van dienst. Wouter Devaere en zijn vrouw Katrien  Vandermarliere, die de zaak verkopen, blijven operationeel actief in de nieuwe constellatie, en hebben als sprekend bewijs voor hun nieuwe ambities, zelfs een minderheidsparticipatie genomen in de nieuwe Franse moedermaatschappij.

Beide bedrijven zijn in deze nichebranche (coatings) geen onbekenden voor elkaar. De eerste Franse sirenezangen aan het adres van de West-Vlaamse speler dateren van eind december 2020. “Toen ze in Roeselare kwamen met hun voorstel, was het van hun kant liefde op het eerste zicht”, vertelt Wouter Devaere. “Het klikte meteen ook op menselijke vlak. Op zes maanden tijd zijn we door het hele proces gegaan, met de gewaardeerde medewerking van expert in de materie Bruno Vervisch.”

Blanchon en Ciranova zijn allebei wereldspelers, en hebben een complementair aanbod. Blanchon, dat drie state-of-the-art fabrieken heeft in de buurt van Lyon alsook een fabriek in de buurt van Milaan, richt zich vooral op coatings voor de retail, de professionele markt en de industrie. Het Franse bedrijf (80 miljoen euro omzet, 400 medewerkers) is ook beduidend groter dan zijn nieuwe West-Vlaamse dochter (15 miljoen euro omzet, 60 medewerkers) en in die zin is de overname – die alles weg had van een offer you can’t refuse – niet onlogisch.

Eén plus één is drie

De leidende tandem in Roeselare – Wouter Devaere en zijn echtgenote Katrien Vandermarliere – denken operationeel lang niet aan uitbollen en tonen zich zelfs uitermate ambitieus. Wouter Devaere krijgt als bestuurder en manager de verantwoordelijkheid om de internationalisering nog meer vleugels te geven. Katrien Vandermarliere blijft CFO.

De nieuwe groep – die zich wil profileren volgens het principe één plus één is drie – is actief in een zestigtal landen. Ciranova, een verborgen parel in het West-Vlaamse landschap en sinds enkele maanden ook gehuisvest in een nieuwe hoofdzetel om u tegen te zeggen, heeft ook eigen logistieke en sales sites in de VS (Chicago) en China (Shanghai). “De Ciranova Academy in Roeselare wordt in de nieuwe opstelling ook het centrum voor industriële innovaties en opleidingen”, aldus nog Devaere.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.