Nieuws West-Vlaanderen Roeselaarse kmo Prosafco op overnamepad in de Kempen

Roeselaarse kmo Prosafco op overnamepad in de Kempen

Roeselaarse kmo Prosafco op overnamepad in de Kempen

 

tvdTVD uit Beerse, leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen aan de bouw en de industrie, is overgenomen door de West-Vlaamse sectorgenoot Prosafco uit Roeselare. De Kempense vestiging blijft verder bestaan en voor de 13 werknemers verandert er niets. TVD, een typisch familiebedrijf, werd in 1978 opgericht door Antoon Van De Ven. Sinds 1983 is zoon Paul in het bedrijf actief en hij is nog altijd de zaakvoerder. “Ik nader mijn pensioenleeftijd en ik heb geen opvolger”, zo verklaart hij de reden voor de overname. TVD is leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen voor de bouwsector en de industriële wereld. Denk maar aan helmen en veiligheidsschoenen, overalls en werkpakken, oordopjes en handschoenen.

 Prosafco ligt pal langs de Roeselaarse ring en betrekt er de gebouwen van het vroegere Midera, het bedrijf van Mik Deraeve. In 2009 besloot het bedrijf om zijn nieuwe hoofdzetel te vestigen in Roeselare, naast een commerciële vestiging (2013) in Hasselt. In Roeselare heeft Prosafco 7000 vierkante meter magazijnruimte én burelen. Prosafco is het resultaat van een fusie tussen een West-Vlaams bedrijf (Midera) en een Oost-Vlaams bedrijf (Smekens). De twee partners gaven de fusiemaatschappij toen ook een nieuwe naam. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.