Nieuws West-Vlaanderen Roland Maes (CRM, CEO’s 4 Climate) krijgt grote erkenning voor zijn sociale démarches in Wallonië

Roland Maes (CRM, CEO’s 4 Climate) krijgt grote erkenning voor zijn sociale démarches in Wallonië

Roland Maes (CRM, CEO’s 4 Climate) krijgt grote erkenning voor zijn sociale démarches in Wallonië

WAREGEM – Na de overstromingsramp in Wallonië, kwam Roland Maes, boegbeeld van de beweging CEO’s 4 Climate en zelf CEO van het Waregemse CRM, zeer snel over de brug om de hoge nood te helpen dragen. Hij deed dat onder meer met zijn gratis ter beschikking gestelde Foggers die schimmels in onder water gelopen huizen monddood maakt. Maes ging ook nog verder met een uitgebreide sociale actie, waarbij klederen en goederen worden ingezameld om aan de lokale bevolking in de Vesderstreek weg te schenken. De erkenning en het respect in Wallonië voor zoveel West-Vlaamse edelmoedigheid zijn groot.    

“Al vanaf de tweede week na de overstroming van de Vesder in Wallonië (14-15 juli ’21) zijn we met ons team en op wekelijkse basis een pak foggertoestellen gratis gaan bezorgen om de mensen te helpen”, vertelt Maes. “We kwamen terecht bij mensen waarvan hun huis zwaar beschadigd was door de overstroming maar bij wie het huis nog te redden viel, op voorwaarde dat alles werd uitgedroogd én gedesinfecteerd. De infectie ontstond door allerlei schimmels die in alle kleuren op de muren groeiden, bij warmte en vocht, wat in de gegeven  omstandigheden natuurlijk overvloedig aanwezig was. Mooi was het niet en bovendien was het ook erg gevaarlijk voor de gezondheid.”

Gratis hulp

De Waregemse foggers van CRM (het bedrijf van Maes) hebben fantastische resultaten bereikt en de nood van vele honderden mensen helpen ledigen. Nu de winter er aan komt, blijven de mensen meer thuis en de schimmels zorgen voor longaandoeningen in overvloed. Mensen worden serieus ziek, soms van blijvende aard. “Begrijpelijk dus dat de mensen ons graag zien komen”, aldus nog Roland Maes. “We hebben dat alles ook gratis gedaan, goed wetende dat onze foggers door het intense gebruik ook telkens danig in waarde zakten. Niet erg als we de mensen konden helpen.”

Kerstmarkt met een goed doel

De grootmoedige en edelmoedige Roland Maes, en met hem zijn équipe, heeft daarnaast ook een uitgebreide sociale actie op het getouw gezet. Rond deze tijd worden massaal spullen (kledij, speelgoed, huisraad) ingezameld die straks op een grote kerstmarkt (waarschijnlijk in Trooz) zullen verdeeld worden onder de bevolking. “We kunnen daarbij rekenen op uitgebreide medewerking van grote winkelketens, zoals Hubo, Plafomat en straks allicht ook Lidl”, aldus de voortrekker van de beweging CEO’s 4 Climate.

Slotsom van dit verhaal: bij de selectie van de West-Vlaamse ambassadeurs had deze Roland Maes ook wel zijn plaats mogen opeisen.

foto: Roland Maes op bezoek in Wallonië

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.