Nieuws West-Vlaanderen Saey uit Heule scoort op EK 2016

Saey uit Heule scoort op EK 2016

Saey uit Heule scoort op EK 2016

EK 2016Of de Rode Duivels scoren op het EK in Frankrijk, valt nog af te wachten. Eén West-Vlaamse bedrijf (Saey uit Heule) kan echter nu al zeggen dat het EK een succes is. Saey maakt deel uit van een groep van twaalf Belgische bedrijven die mooie contracten wisten te versieren naar aanleiding van de organisatie van het EK Voetbal in Frankrijk. De technologiefederatie Agoria noemt ze voorbeeldbedrijven. De twaalf geselecteerden voor Euro 2016 zijn Deltacast, Desso, EVS, NEP Belgium, PRG, Saey, Simplex Arena, Stageco, Super Color, Tractebel, WNM en Wollux. Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Ons land scoort internationaal met zijn sporttechnologie en is een echte vaste waarde op internationale sportevents.” De geselecteerde bedrijven waren zowel betrokken in de conceptuele fase van nieuwe stadions, de verbouwing van bestaande stadions als bij de inrichting van fanzones. De twaalf bedrijven maken deel uit van de zogenaamde “Sports Technology Club” van Agoria. Ze zijn er de voorbije jaren in geslaagd samen globale oplossingen aan te bieden aan organisatoren van grote sportevenementen.  “Dit maakt deze club uniek in zijn soort,” aldus Agoria.

Agoria en zijn de leden-bedrijven waren reeds in een vroeg stadium actief om contacten te leggen en te onderhouden met het organisatiecomité en het “Comité des villes”. In de afgelopen jaren werden verschillende missies naar Franse steden en infosessies voor Belgische bedrijven georganiseerd. Ook de uitwisseling van informatie en netwerkcontacten onderling zijn er erg belangrijk. Voor de “lasercut steel tubes”, die gebruikt werden in de stadions van Nice en Bordeaux, werd de gespecialiseerde firma Saey, uit Heule ingeschakeld. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.