Nieuws West-Vlaanderen SD Worx helpt kmo’s met het outsourcen van hr-taken

SD Worx helpt kmo’s met het outsourcen van hr-taken

SD Worx helpt kmo’s met het outsourcen van hr-taken

Steeds meer kmo’s schakelen externe hulp in wanneer het gaat over hr-processen. Sommigen weten er het fijne niet van, anderen willen daarmee gewoon tijd besparen. Twee experten van SD Worx vertellen welke hr-taken Vlaamse ondernemingen uit handen geven.

Bart Verrelst is manager outsourcing services SME bij SD Worx. Hij wijst de coronacrisis aan als extra reden voor kmo’s om hun hr-taken te outsourcen.

“Het verplichte telewerk en de steunmaatregelen zorgen voor nog meer complexiteit in het uitbetalen van werknemers”, vertelt Verrelst. “Vele personeelsafdelingen of hr-verantwoordelijken willen hun tijd aan andere dingen spenderen. Het outsourcen van hr-taken is een slimme manier om de werklast van eigen mensen te verminderen, continuïteit te garanderen en werknemers de juiste ondersteuning te bieden.”

Maar welke taken geven kmo’s het liefst uit handen? Deze drie formules zijn het meest populair:

1. Gepersonaliseerd takenpakket

Een van de meest voorkomende taken die ondernemers outsourcen, is het uitbetalen van de lonen. Die kunnen maandelijks voor elke werknemer anders zijn en bijgevolg veel tijd in beslag nemen. Bovendien hebben fouten een grote impact, waardoor veel ondernemers externe hulp inschakelen.

“We zien bedrijven die alle gegevens netjes bijhouden, maar iemand zoeken om op het einde van de maand alles correct te verwerken”, getuigt Steve Van der Poel, ook manager outsourcing services SME bij SD Worx. “Soms komt er meer bij kijken: dan zijn er bedrijven die – tijdelijk of structureel – ook hulp nodig hebben bij in- en uitdiensttreding van medewerkers, rapportering, loonaanpassingen, tijdsregistratie en nog vele andere zaken. Afhankelijk van wat je nodig hebt, krijg je bij SD Worx de juiste oplossing.”

2. Doelgericht takenpakket

Soms hebben kmo’s gewoonweg onvoldoende kennis over een bepaald deelaspect. Denk aan verzekeringen. “Interessant is dat je als zaakvoerder zulke specifieke materie door een specialist kan laten doen. Vaak is dat voordeliger dan medewerkers proberen te laten bijbenen met wetgeving die voortdurend verandert. Bij SD Worx nemen we met plezier ook alle administratie op ons”, verzekert Van der Poel.

3. Volledig takenpakket

En voor sommige – voornamelijk kleinere – ondernemingen is de beste keuze vaak nog steeds om het volledige takenpakket te outsourcen. “Zo kunnen ondernemers zich focussen op hun corebusiness en weten ze dat al hun personeelszaken in goede handen zijn”, besluit Verrelst.

SD Worx is meer dan een sociaal secretariaat. De hr-partner biedt een complete dienstverlening op het vlak van payroll, hr-administratie, optimale verloning en slim inzetten van medewerkers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.