Nieuws West-Vlaanderen Senior Consultants Vlaanderen wil knowhow doorgeven aan kmo’s

Senior Consultants Vlaanderen wil knowhow doorgeven aan kmo’s

Senior Consultants Vlaanderen wil knowhow doorgeven aan kmo’s

KORTRIJK – Iedereen kan goed advies gebruiken. Advies op basis van ervaring zorgt voor nog meer meerwaarde. Dat is precies waar Senior Consultants Vlaanderen (SCV) wil voor staan. SCV is een organisatie, met een Q4- kwaliteitslabel, gecertifieerd in het kader van de KMO-portefeuille. Het is een onafhankelijke organisatie, onafhankelijk van overheden, bankinstellingen, sociaaleconomische organisaties en dergelijke. Aan boord vooral zestigers, door de wol geverfde ondernemers met een hele koffer vol expertise die ze graag ter beschikking stelt aan wie daarom vraagt.

Consultants hebben het voorrecht veel te zien en veel te leren. Natuurlijk zijn ze er om bedrijven en organisaties met hun expertise bij te staan. Gelijktijdig zien en voelen ze aan de basis bepaalde trends in het bedrijfsleven en in de maatschappij. Dit is ook zo bij de consultants van Senior Consultants Vlaanderen. De afdeling West-Vlaanderen Noord telt een vijftiental consultants: personen met ervaring in  een hogere leidinggevende functie in bedrijven of organisaties, of met ervaring in een gespecialiseerde staf functie. Het zijn gepensioneerden die nog niet uitgeblust zijn. Het kriebelt nog om bezig te zijn en hun ervaring ten dienste te stellen. Hun werk als consultant blijft echter beperkt tot het geven van advies. Ze helpen, anders dan meer commerciële consultants, niet bij de operationele uitwerking van projecten. De SCV-leden worden vergoed op kostprijs basis en dat zijn vooral transportkosten. Bij het verstekken van advies wordt er wel een kleine bijdrage aangerekend voor de vereniging SCV.

Van alle markten thuis

Om de veertien dagen worden de projecten in groep besproken, met de bedoeling gebruik te kunnen maken van de ideeën en ervaringen van de andere leden van SCV. Bij deze vergaderingen krijgen de leden een vrij goed inzicht in wat er aan het gebeuren is in onze provincie. Tevens kunnen zaken vastgesteld worden die bij meerdere bedrijven voorkomen.Het advies kan alle mogelijke richtingen uit: van financiële knowhow tot strategische inzichten, van conflictbemiddeling tot HR-tools, en nog zoveel meer.

Bij het aannemen van een project zal SCV telkens nagaan wat ideale projecten zijn voor de beschikbare competenties en ervaringen in de groep, en welke projecten eventueel moeten overgelaten worden aan jonge nerds die over een betere cyberkennis beschikken. Wat niet wegneemt dat er bij SCV ook enkele leden zijn die de computerontwikkeling vanaf het begin meegemaakt hebben en zich nog steeds inzetten om mee te zijn met de hedendaagse ontwikkelingen. SCV West-Vlaanderen Noord kan overigens, indien nodig, nog altijd terugvallen op de meer dan 100 consultants over gans Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.