Nieuws West-Vlaanderen Sensotec (Jabbeke) maakt zich met zijn gespecialiseerde apps incontournable

Sensotec (Jabbeke) maakt zich met zijn gespecialiseerde apps incontournable

Sensotec (Jabbeke) maakt zich met zijn gespecialiseerde apps incontournable

Sensotec uit Jabbeke heeft het volledige Online Daisy platform (http://www.online-daisy.com/) van Pyxima overgenomen. Pyxima, met standplaats Geel, is een KU Leuven spin-off bedrijf dat software diensten levert voor de social profit sector. Pyxima wil zich naar eigen zegen volledig toeleggen op zijn technologische oplossingen voor de ouderenzorg. Sensotec biedt de markt apps aan die een welgekomen hulp zijn voor slechtzienden of mensen met bepaalde handicaps (zoals dyslexie)

Online luisterlezen is wereldwijd een sterk groeiende markt, zeker voor blinden, slechtzienden, anderstaligen en mensen met dyslexie. Wie dat wil doen, komt bijna onvermijdelijk terecht bij Europees marktleider Online Daisy. Het softwareplatform brengt de boeken, kranten of tijdschriften rechtstreeks naar uw computer, tablet, smartphone of naar de speciaal voor dit doel ontwikkelde DAISY players (DAISY is het standaardformaat voor luisterboeken voor mensen met een leesbeperking). Op dit moment is Online Daisy niet alleen in België (via www.anderslezen.be) , maar ook in Zweden, Finland en Noorwegen marktleider. Online Daisy heeft momenteel zo’n 150.000 actieve gebruikers, die op quasi dagelijkse basis de Online Daisy Apps gebruiken om hun boeken, kranten en tijdschriften te beluisteren. De gebruikers kunnen niet alleen lineair lezen, maar ook door teksten navigeren, browsen en content streamen en downloaden. Eigenlijk wordt de leeservaring hierdoor superieur aan het klassieke lezen op papier. Waar blinden twintig jaar terug nog in braille aan de slag moesten, kan de krant nu gelezen worden via een eenvoudige app op de telefoon.

Sensotec zet met zijn démarche een hele stap vooruit in zijn ontwikkeling. Dat zegt ook Falk Beerten, de CEO van Sensotec (rechts op de foto): “Met deze internationale overname zet Sensotec als bedrijf een grote stap voorwaarts, die naadloos aansluit bij onze strategische focus op apps. Waar we nu reeds drie jaar op rij de beste en wereldwijd meest verkochte tekstherkennings(OCR) app op de markt brengen, en we reeds eigenaar waren van de iOS Daisy apps, worden we door de overname meteen ook de grootste Europese aanbieder van luisterapps naar onze doelgroep. Het versterkt onze internationale visibiliteit en reputatie, en we hebben er het volste vertrouwen in dat we het platform nog significant kunnen doen groeien. Dit alles zal ook zorgen voor extra jobs.  Intussen werken hier bijna veertig mensen.”

Sensotec heeft ook begin dit jaar Lezergame op de markt gebracht, een aanvullende leesmethode voor jonge kinderen die moeilijkheden hebben met lezen. Daarnaast tekende Sensotec ook voor een compleet ondersteunend softwarepakket voor mensen met dyslexie. Kortom, in een nichesector heeft Sensotec zich duidelijk incontournable gemaakt en mag het zich in België marktleider noemen in zijn sector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.