Nieuws West-Vlaanderen Serial ondernemers Nicolas De Braeve en Frederick Reynaert richten Structurax op

Serial ondernemers Nicolas De Braeve en Frederick Reynaert richten Structurax op

Serial ondernemers Nicolas De Braeve en Frederick Reynaert richten Structurax op

ROESELARE – Een one stop-shop voor alles wat met infrastructuur te maken kan hebben. Dat is de missie van het pas opgestarte Roeselaarse bedrijf Structurax van het duo Nicolas De Braeve en Frederick Reynaert. Ze gaan er tegen aan met ambitie want ze willen een online internationaal verhaal schrijven. Het productgamma van het bedrijf focust vooral op het inrichten van parkings en bedrijfsterreinen. Producten zoals snelheidsdrempels, werfinrichting, beschermpalen en wegsignalisatie. Het gamma wordt aangevuld met producten die nodig zijn voor de installatie zoals persoonlijke beschermingsmiddelen en bevestigingsmaterialen.

Zaakvoerders Frederick Reynaert en Nicolas De Braeve besloten de handen in elkaar te slaan na enkele ontmoetingen op verschillende netwerk events. Voor corona een virus met een naam was uiteraard. Het oorspronkelijk idee, wegdek herstelkits voor lokale luchthavens in vooral Afrika en Oost-Europa, kwam van Nicolas. De Lendeleedse ondernemer haalde daarvoor de inspiratie bij zijn bedrijf Asfalt De Braeve. Verder houdt hij de focus op Metis Jobs, een outsourcingsbedrijf dat in 2019 het levenslicht zag.
Frederick Reynaert, afkomstig uit Roeselare, had tot kort het B2B consumenten elektronica herstelbedrijf InnovaITion en werkt nu fulltime voor Structurax. Het kakelverse bedrijf heeft zijn administratieve zetel in de Regus-kantoren op Westwing Park in Roeselare, het magazijn bevindt zich in Lendelede.

Ruime doelgroep

De website, social media, advertising, aanmaken van producten, enzovoort, wordt – op een parttime medewerkster na – allemaal via freelancers of onderaannemers gedaan, waardoor het bedrijf een zeer lage overhead heeft. Hierdoor, en door vanaf dag 1 in te zetten op innovatie en digitalisering, zijn beide zaakvoerders er rotsvast van overtuigd dat het bedrijf zich stevig in de markt zal zetten. Hierbij mikt het vooral op mensen en bedrijven die te maken hebben met aanleg of onderhoud van terreinen. Dit gaat van bouwbedrijven (zoals industriebouwers en grondwerk bedrijven), over syndici, tot facility managers van bedrijvensites.

Vakkennis en innovatie

Het bedrijf werd opgericht april 2019 en probeert zich vooral te onderscheiden door vakkennis. Dit vertaalt zich onder andere in een groot gamma wegdek herstelproducten. Daarnaast wenst het zakenduo het verschil te maken via een aantal innovatie producten. Mooie voorbeelden zijn hiervan Chipfill (korrels om met enkel een gasbrander een put in asfalt te vullen) en Parklio (een door batterijen aangedreven parkeerbeugel die te bedienen is met een smartphone).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.