Nieuws West-Vlaanderen Sinterklaas is goed voor 350 miljoen euro

Sinterklaas is goed voor 350 miljoen euro

Sinterklaas is goed voor 350 miljoen euro

Afbeelding PB Sinterklaascadeautjes

Het West-Vlaams Economisch Studiebureau (WES) heeft een economische studie gemaakt over het fenomeen “Sinterklaas”. Tweeduizend Belgen werden daarbij betrokken en bevraagd. Ruim de helft (58 procent) van de Belgen blijkt Sinterklaascadeautjes te kopen. Maar liefst 90 procent van de gezinnen met één of meerdere kinderen jonger dan zes jaar, gaat voor 6 december op koopjesjacht.  Bij wijze van extrapolatie werd ook berekend hoeveel geld er aan Sinterklaas wordt besteed. Het WES komt uit op een cijfer van 350 miljoen euro, ofte een gemiddeld bedrag van 70 euro per kind.

Inspiratie voor Sinterklaas word gehaald uit traditionele kanalen zoals de wenslijstjes van de kinderen (88 procent), informatie in de winkel (66 procent), traditionele reclame (print of via tv) of ideeën van vrienden en familieleden. Informatiekanalen zoals radiospotjes, nieuwsbrieven en sociale media geven blijkbaar minder inspiratie. 65 procent van de Belgen die Sinterklaascadeaus kopen, zegt wel het internet te gebruiken om het winkelaanbod te vergelijken. De aankopen zelf gebeuren nog overwegend (78 procent) in de winkel zelf. (KC)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.