Nieuws West-Vlaanderen Skyline Communications vrijt de groten der aarde op

Skyline Communications vrijt de groten der aarde op

Skyline Communications vrijt de groten der aarde op

IZEGEM – Skyline Communications, het high tech bedrijf van de broers Vandenberghe, kreeg groot volk over de vloer en dit naar aanleiding van het Inspire Event, waarbij meer dan 270 genodigden van over de hele wereld present tekenden. Onder hen alle grote spelers uit de media-industrie, met onder meer vertegenwoordigers van Al Jazeera, Discovery Channel, Sky en OneWeb. Dat laatste bedrijf lanceert binnenkort meer dan 1.000 satellieten voor de bouw van een wereldwijd internetsysteem, wat een héél prestigieus project is een een dito referentie voor Skyline.

Izegem was deze week een beetje het epicentrum van de globale media-industrie. De Data Miner Inspire trok vertegenwoordigers uit 24 landen die afreisden om ook kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen rond Skylines technologische paradepaardje: DataMiner X. De lijst met bedrijven mocht gezien worden met namen als  Airbus, Al Jazeera, British Telecom, Discovery Channel en Sky. Ook OneWeb ontbrakt niet op het lijstje. De ruimtepionier lanceert binnenkort 1.000 (!) satellieten voor de bouw van een wereldwijd internetsysteem van de volgende generatie. Hierin ligt ook meteen de connectie met het bekroonde DataMiner, want dit platform staat centraal in het beheer van dit wereldwijde satellietnetwerk.

Het was de eerste keer dat Skyline Communications gebruik maakte van de West-Vlaamse hotspot Skyline Park, dat met zijn verbluffende evenementenruimte op 50 meter hoogte uiterst geschikt is voor de grootse aanpak rond DataMiner Inspire. “We zijn enorm vereerd om de technologische kanjers te mogen ontvangen en natuurlijk gingen we all out voor dit evenement”, vertelde Ben Vandenberghe, CEO van Skyline Communications. “Daarvoor is er geen betere locatie dan Skyline Park. Het draait voor een groot stuk om de beleving, dus bieden we onze gasten dan ook niets minder dan een full experience aan.”

DataMiner X is volgens CTO Bert Vandenberghe een platform dat wereldwijd wordt ingezet binnen de telecom-, media- en service provider industrie. “Revolutie en innovatie, dat zijn twee kernwoorden die DataMiner goed samenvatten”, aldus de CTO.

92 procent export

Skyline Communications levert zijn hoogtechnologische DataMiner systeem en bijhorende professionele consultancydiensten aan telecom- en satellietoperatoren in ruim 125 landen wereldwijd, en haalt meer dan 92% van zijn omzetcijfer uit export. Het bedrijf telt momenteel zo’n 300 medewerkers, voornamelijk telecom- en ICT-ingenieurs. Om de hoogtechnologische voorsprong te behouden, wordt continu ingezet op onderzoek, innovatie en ontwikkeling.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.