Skyline Communications ziet nieuw wagenpark als onderdeel van milieuplan

IZEGEM - Skyline Communications neemt rond deze tijd 57 nieuwe bedrijfsvoertuigen in gebruik, een aardige bestelling voor Groep Decancq (Deerlijk en Tielt). De deal maakt deel uit van een doordacht milieuplan, aldus Skyline.

Skyline Communications staat synoniem voor het zo vaak gelauwerde Zuid-West-Vlaamse ondernemerschap. In 1985 werd het bedrijf door Leo Vandenberghe opgestart en ondertussen zijn er meer dan 300 werknemers actief. De hoofdzetel is gelegen in Izegem en maakt integraal deel uit van het nieuwe bedrijvencentrum Skyline Park, de hoogtechnologische architecturale parel langs de E403 naast het afrittencomplex in Roeselare. Het bedrijf van de drie broers Vandenberghe levert netwerkbeheersysteem voor de telecomsector en de mediasector. Op de indrukwekkende klantenlijst bevinden zich onder meer Telenet, Proximus, Sky, MTV en BBC.

De vooruitstrevende visie van Skyline straalt verder af op het beheer van hun gebouwen, die zo goed als energie neutraal zijn, maar eveneens op het beheer van hun wagenpark, vertelt Frederik Vandenberghe: “Wat het wagenpark betreft, doen wij dat in verschillende fases", aldus Frederik vandenberghe. "Nu hebben we gekozen voor CO2-arme modellen met verbrandingsmotor zoals de VW Golf en de Skoda Octavia. Binnenkort volgen nog eens 5 Passats en 2 Tourans. We hebben ook al een Volkswagen ID.3 besteld bij wijze van test, want het is de bedoeling om op termijn stelselmatig over te schakelen op elektrische voertuigen. Op de parking komen binnenkort 4 laadpalen, maar uiteindelijk moeten dat er 32 worden. Het verbruik van die elektriciteit willen wij compenseren met onze zonnepanelen. Onze medewerkers kunnen bovendien zelf kiezen of zij een auto willen of eerder een samengesteld pakket met bijvoorbeeld elektrische fiets en openbaar vervoer. Het is namelijk als bedrijf heel belangrijk om een complete mobiliteitsoplossing aan te bieden. Zo hebben we ook verschillende programma’s lopen om het fietsgebruik te stimuleren, zoals bedrijfsfietsen die gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld over de middag een kleine boodschap te doen”.