Nieuws West-Vlaanderen Sofics haalt investeringsfonds Creafund aan boord

Sofics haalt investeringsfonds Creafund aan boord

Sofics haalt investeringsfonds Creafund aan boord

BRUGGE – Het bedrijf Sofics, gelegen in Aalter en het levenswerk van het Brugse echtpaar Koen Verhaege (CEO) en Inge Vercruysse (CFO), heeft de investeringsholding Creafund als lange termijn partner aan boord gehaald. De oprichters van deze chip technologie parel gaan hiermee de volgende etappe in van hun groeitraject. “Deze samenwerking met Creafund betekent het begin van een nieuw tijdperk en de voortzetting van onze sterke tradities”, zegt Koen Verhaege, oprichter-CEO van Sofics.

 

Sofics is een chip-architectenbureau dat zorgt voor beter functionerende chips waardoor zowel halfgeleiders als alle systemen daarrond, efficiënter; goedkoper, robuuster en betrouwbaarder worden. “Creafund heeft een onbetwistbare track record in het ondersteunen van bedrijven in hun groei-ambities en brengt eveneens financiële versterking om de implementatie van ons bedrijfsplan te ondersteunen”, zegt Inge Vercruysse, medeoprichter-CFO. “We blijven volledig toegewijd aan ons team om samen onze klanten en technologieën verder uit te bouwen.”

Sofics werd indertijd opgericht met als specifieke focus het verminderen van de gevoeligheid van halfgeleiders (semiconductors) voor elektrostatische ontlading (electrostatic discharge, ESD) en is daarin uniek. Het rekent ondertussen de grootste internationale bedrijven tot haar klanten, geografisch gespreid van Silicon Valley tot Zuid-Korea, Taiwan, Israël, Japan enzovoort. Vandaag ligt de focus op het verder uitbouwen van specifieke ICT-oplossingen op alle niveaus.

West-Vlaams kapitaal

Creafund, opgericht in 2001, is een lange termijn investeringsholding, gespecialiseerd in buy-out- en groeikapitaal voor middelgrote bedrijven. Het fonds is in handen van het management samen met 60 Vlaamse ondernemersfamilies, waaronder heel wat West-Vlaams kapitaal. De families Vandermarliere, Hannecart, Barroo, Pollet en Desimpel zijn de meest bekende referentie aandeelhouders.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lokeren, Oostnieuwkerke
Lokeren

Alheembouw sluit Steenoven in de armen

OOSTNIEUWKERKE - Peter Temmerman, gedelegeerd bestuurder van aannemer Alheembouw uit Oostnieuwkerke, wordt de nieuwe eigenaar van projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.