Nieuws West-Vlaanderen Sommelier van De Jonkman is de West-Vlaamse Sommelier van het Jaar

Sommelier van De Jonkman is de West-Vlaamse Sommelier van het Jaar

Sommelier van De Jonkman is de West-Vlaamse Sommelier van het Jaar

KORTRIJK – Voor de twaalfde maal al organiseerde de firma Home & Table by Meyhui – bekende groothandel van alle mogelijke tafelbenodigdheden – het event ‘Sommelier van het Jaar’. CEO Baudouin Meyhui werkt daarbij samen met de Club Prosper Montagné en met het Jaarboek van de Gastronomie.

Daarbij worden er in elke provincie twee of drie kandidaten weerhouden, en dit na een selectie door een breed publiek. In West-Vlaanderen werd Dries Corneillie, sommelier bij het Brugse restaurant De Jonkman van topchef Filip Claeys, verkozen tot beste ‘wijnkenner’. 

Dries Corneillie, afkomstig uit de Westhoek maar uitgeweken naar de Brugse regio, leerde zijn vak beurtelings in de Hotelschool van Koksijde en in de opleidingsschool De Groene Poorte in Brugge. Hij heeft naar eigen zeggen een grenzeloze passie voor de wereld van de horeca en van de wijnen. Zijn eerste professionele stappen zette hij in het Brugse restaurant De Karmeliet, waar hij zes jaar aan de slag was. De voorbije vier jaar werkte hij voor Filip Claeys.

Meerdere titels en meerdere adviezen

Met de verkiezing van Dries Corneillie koos de jury voor een topper in wording. Dries kan al pronken met meerdere titels, waaronder die van beste sommelier van België (2021).

Gevraagd naar wat wijnliefhebbers toch absoluut horen te weten als ze aan een mooi gedekte tafel zitten, heeft de laureaat een passend antwoord klaar: “Drie zaken zijn belangrijk”, aldus de winnaar. “Eén: het glas is vrij bepalend voor de finale smaak. Twee: zet alle vooroordelen opzij. Jawel, ook buiten de klassieke Franse wijnen die top zijn, zijn er nog zoveel andere wijnen uit andere landen meer dan het ontdekken waard. En drie: het wordt wel eens vergeten maar de temperatuur van een wijn, is ook zéér bepalend voor de smaakpapillen van de consument.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.