Sophie Van Nevel (Bekaert) wint prestigieuze ICT-award

KORTRIJK - Het kruim van de Belgische ICT & Digital community zakte eind vorige week af naar de Ghelamco Arena in Gent. Daar vond opnieuw het event This is IT plaats met onder meer ook de langverwachte uitreiking van de ICT & Digital Coach Of The Year Award. Die ging dit jaar naar Sophie Van Nevel, IT-specialiste bij Bekaert.

Christophe VanDriessche, initiatiefnemer van het event en oprichter van Amon, reageerde enthousiast over de kersverse awardwinnaar: “Het is belangrijk voor de ICT- en digitale sector om mensen zoals Sophie Van Nevel een podium te geven", luidde zijn commentaar. "Ze is oprecht begaan met haar medewerkers en hun persoonlijke groei. Ze erkent talent en ziet mogelijkheden.”
Zelf zei Sophie Van Nevel dat ze met deze award anderen wil inspireren om de niet altijd gemakkelijke professionele weg te kiezen maar in te zetten op groei en te blijven investeren in jezelf. "Door hard en slim te werken en de juiste mensen rondom je mee te hebben, kan je hele mooie dingen bereiken", aldus Van Nevel. "Daar wil ik me elke dag blijven voor inzetten: mét award of zonder.”
Sophie draagt vanaf vandaag een jaar lang de titel van ICT & Digital Coach Of The Year. Haar team bij Bekaert krijgt daarbovenop ook een cheque van 7.500 euro cadeau. Dat budget is goed voor een leuke, leerrijke of verbindende teamactiviteit.

9 nominaties, 5 finalisten

Initiatiefnemer Christophe VanDriessche (Amon) is al meer dan 20 jaar actief in het rekruteringsvak en merkt dagelijks hoe competitief de arbeidsmarkt in ICT is. "Bedrijven kijken heel hard naar elkaar en naar externen, terwijl ze soms te weinig oog hebben voor intern talent", vindt VanDriessche. "Bij onze genomineerden en finalisten is dat anders. Ze focussen op de groei van hun eigen medewerkers en geven ruimte voor falen en successen.”

Sophie Van Nevel won het in de finale van Abdella Bouharrak (UGent), Jeroen Lemaire (In The Pocket), Pascal Kieboom (Aertssen Group) en Patrick Putman (Manuchar).