Nieuws West-Vlaanderen Stad Waregem koopt HippoLoggia voor net geen 5 miljoen euro

Stad Waregem koopt HippoLoggia voor net geen 5 miljoen euro

Stad Waregem koopt HippoLoggia voor net geen 5 miljoen euro

WAREGEM – De gemeenteraad van Waregem keurde in de zitting van dinsdag 5 juli de aankoop goed van de gebouwen en parking van HippoLoggia, de bekende evenementsite rond de al even bekende renbaan.  Vanaf 1 september 2022 wordt de stad eigenaar van de volledige site. Dat biedt de stad heel wat mogelijkheden om de diverse functies van de site optimaal te benutten’, aldus burgemeester Kurt Vanryckeghem. 

 

HippoLoggia is een van de mooiste en meest toonaangevende eventlocaties in Zuid-West-Vlaanderen. Met een uniek zicht op de Gaverbeekhippodroom beschikt HippoLoggia over verschillende zalen met een capaciteit van 100 tot 2.000 personen. Bovendien is er ruime parkeergelegenheid, een niet onbelangrijk element bij events.

Verkoper van dienst is de Koninklijke Waregemse Koersvereniging (KWK). De aankoop betreft de parking, de toegang via de Felix Verhaeghestraat en de eerste, derde en vierde verdieping van HippoLoggia. De stad was immers al eigenaar van de tweede verdieping, waar HIPPO.WAR gevestigd is. Vanaf 1 september 2022 wordt de stad dus eigenaar van de volledige site.

Gebruiksrecht voor Waregem Koerse

De stad neemt de bestaande huur- en gebruikersovereenkomsten over. Het bekendste evenement dat plaatsvindt in HippoLoggia is uiteraard Waregem Koerse, telkens op de dinsdag na de laatste zondag van augustus. Tijdens die jaarlijkse hoogdag krijgt de Koninklijke Waregemse Koersvereniging (KWK) het gebruiksrecht gedurende drie weken. Dit telkens twee weken voor en een week na Waregem Koerse.

“Deze overeenkomst met de stad betekent een mooie versterking van onze jarenlange goede samenwerking, de toekomst van Waregem als paardenstad bij uitstek is hiermee verzekerd”, aldus Thierry Storme, ondervoorzitter van de Koninklijke Waregemse Koersvereniging.

De investering voor de aankoop van de volledige site HippoLoggia bedraagt 4, 9 miljoen euro en wordt in het meerjarenplan van de stad ingepast. De betaling wordt over meerdere jaren gespreid. Met deze investering vrijwaart de stad de toekomst van de site en wordt de samenwerking met de Koninklijke Waregemse Koersvereniging geoptimaliseerd, zo luidt het.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.