Nieuws West-Vlaanderen Starter Alexander Maroy nu al marktleider in een absolute nichesector

Starter Alexander Maroy nu al marktleider in een absolute nichesector

Starter Alexander Maroy nu al marktleider in een absolute nichesector

Amper één jaar nadat hij het beroep van veearts inruilde voor dat van ondernemer, heeft Alexander Maroy zich al “incontournable” gemaakt in een absolute nichemarkt: het kweken van insecten voor de petfood (dieren, aquacultuur). Vandaag is zijn BVBA Nusect al marktleider van de sector in België. In het blad “Ondernemers” van Voka West-Vlaanderen doet hij zijn verhaal.

Het begon allemaal met de overname van een insectenkwekerij in Sint-Eloois Winkel, goed voor 1,8 miljoen euro omzet. Dat bedrijf was vooral gespecialiseerd in het aanleveren van levende insecten naar groothandels in petfood. Ook de Zoo van Antwerpen was klant. Nu heeft Alexander Maroy een tweede scalp aan zijn gordel toegevoegd: Topinsect uit Meulebeke. “De zaakvoerders, het echtpaar Frank Deblaere en Carine Ghysel, hadden geen opvolgers”, aldus Maroy. Frank is de zestig aan het naderen en wilde in schoonheid afscheid nemen. Met waarborgen dus dat zijn werk ook wordt verder gezet. De twee bedrijven samen zijn goed voor om en bij de 3 miljoen euro.

Nu is Maroy met zijn twee bedrijven nog actief op twee locaties (Meulebeke, Sint-Eloois-Winkel). In het kader van meer efficiëntie in het beheer, wil hij daar verandering in brengen door de activiteiten op één nieuwe site samen te brengen. In Geluwe heeft Alexander Maroy alvast een eigen stuk grond liggen in agrarisch gebied. Daar een nieuw te bouwen kwekerij opzetten is één mogelijkheid. Een andere optie is om in een bestaand gebouw in te trekken. “Feit is dat deze sector nog enorm veel groeipotentieel heeft”, aldus Maroy. “Zelfs als je insecten alleen maar bestempelt als voedingsmiddel voor de petfood industrie, zijn de opportuniteiten legio.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.