Nieuws West-Vlaanderen Starter in de kijker: Bizburo

Starter in de kijker: Bizburo

Starter in de kijker: Bizburo

KORTRIJK – Zowat een jaar terug richtte Tatyana Vitalyova haar eigen advieskantoor op voor kmo’s: Bizburo. Ze had er vier jaar Unizo opzitten en zag op basis van haar ervaring alsnog een gat in de markt: het herkennen van opportuniteiten voor kmo’s, en ze daarin ook professioneel begeleiden. “Bizburo is opgericht vanuit de overtuiging dat alle kansen optimaal benut moeten worden”, aldus Tatyana Vitalyova die zelf ook zweert bij partnerships.

“Dagelijks doe ik niet anders dan de mogelijkheden op vlak van subsidies samen met de ondernemer in kaart brengen en ze ook uitwerken”, aldus Tatyana die van Russische afkomst is maar hier al tien jaar woont en werkt. “Subsidieadvies dat meer is dan advies alleen. Ik heb inmiddels meerdere partnerships bezegeld met derden die elk op hun domein meerwaarde kunnen bieden voor de klanten. Het finale doel is om aan de KMO’s een one-stop-shop aan te bieden voor allerlei diensten. Bij Bizburo draait het allemaal rond kansen: kansen zien, ontdekken en er ook gebruik van maken. Zowel privé als werkgerelateerd. Net even anders denken en doen, oude patronen durven los te laten, groots durven te dromen, durven op te staan en nieuwe dingen willen bouwen. Dingen die echt tellen en waar de ondernemer beter van wordt.”

Meerwaarde voor KMO’s 

Om échte meerwaarde te kunnen bieden aan de KMO’s doet Bizburo zelf ook beroep op partnerships met specialisten. De meest recente deal is deze met het Oost-Vlaamse  H-art Matters. H-art Matters uit De Pinte is een erkend KMO adviseur en richt zich op de implementatie van strategische HR-projecten. Zaakvoerder Carl De Clercq werkte ruim 20 jaar voor West-Vlaamse familiebedrijven. “Er bestaat heel wat HR gerelateerde subsidies”, vertelt Tatyana. “Ik geef advies hierover en doe de aanvraag, maar wil met H-art Matters ook een stap verder gaan, meer bepaald voor de implementatie van de nieuwe HR processen. Het is een echte win-win. H-art Matters komt bij een klant om HR processen op punt te zetten. Dankzij de samenwerking met Carl De Clercq kan ik nu een totaaloplossing aanbieden, van subsidieadvies tot en met implementatie. Om alle kansen optimaal te benutten, schakelen ze mij in om subsidiemogelijkheden in kaart te brengen. Het is nooit een verplichting voor mijn klanten om met mijn netwerk in zee te gaan, maar zo hebben ze wel een partij die door mij geselecteerd/gescreend is voor het leveren van kwalitatieve diensten.”

Core business

De corebusiness van Biz Buro blijft evenwel de KMO’s begeleiden in hun zoektocht naar subsidies. “Het ontbreekt de KMO’s vaak aan kennis over de verschillende maatregelen”, aldus nog Tatyana. “De technische en administratieve opbouw van een dossier vraagt expertkennis. Met KMO portefeuille, KMO groeisubsidie en Europese subsidies zijn er heel wat mogelijkheden, zowel voor versterking van de kernprocessen als het begeleiden van kritische sleutelmomenten.” 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.